Vikend je kot nalašč za sladice: TU je recept Tanje Žagar za okusno jabolčno pito, preizkusite ga, ne bo vam žal!

Vikend je kot nalašč za sladice: TU je recept Tanje Žagar za okusno jabolčno pito, preizkusite ga, ne bo vam žal! (foto: Mediaspeed) Mediaspeed
5. 11. 2022

Jabolka so zagotovo hvaležen sadež - iz njih je mogoče pripraviti odlične sladice, ki bodo navdušile celo družino!

Med takimi sladicami je zagotovo jabolčna pita - njenemu svežemu vonju se je nemogoče upreti, priprava pa ni niti malo zapletena! To dobro ve naša pevka Tanja Žagar, ki doma pogosto pripravi nekaj sladkega oziroma pecivo, s katerim malce "pocrklja" tako sebe kot svoje najbližje.

Že pred leti je pokazala, da ji peka jabolčne pite ne predstavlja nobene težave, ob tem pa še zapisala svoj recept ter ga delila z oboževalci. Če ste se že kdaj lotili pite, dobro veste, da je treba testo hitro zgnesti, da nastane kompaktna kepa, ki ne razpada. Spodaj najdete recept, po katerem pito pripravi Tanja. Kot je zapisala, so sestavine sledeče:

  • 100 g masla
  • 150 g bele moke
  • 40 g sladkorja
  • 1 rumenjak
  • 1 žlička pecilnega

Nadev: 2 jabolki, cimet v prahu, sladkor
Preliv: 1rumenjak,1vanilijev sladkor, 180g kisle smetane, 40g sladkorja, sneg iz 2 beljakov

Priprava:

"Za testo zmešamo rumenjak s sladkorjem, dodamo raztopljeno maslo in nato še moko s pecilnim. Testo pregnetemo in enakomerno razporedimo po tortnem modelu. Posujemo ga z nadevom iz jabolk in pečemo 10-15 min pri 190 stopinjah. Nato ga prelijemo s prelivom in pečemo še 10-15 min. Preliv pa naredimo tako,da stepemo sneg,rumenjak zmešamo s sladkorjem in vanilijevim sladkorjem,dodamo kislo smetano in nazadnje še sneg. Za še večji užitek dodamo še kakšno kepico vanilijevega sladoleda in smetano. Dober tek vam želim!:)," je zapisala Tanja.