Tako se je Ana (Učiteljice) zabavala na Tajskem

28. 10. 2016

Priljubljena dekleta Ana, Matea in Silvia iz skupine Učiteljice so celo poletje nastopale in zabavale množice ljudi po Sloveniji in na Hrvaškem. Vmes so skočile še na nastop v Grčijo ampak kot večini glasbenikom jim poleti ni uspelo najti časa za daljši odmor.

Punce so se dogovorile, da dopust prestavijo na oktober. Ana Vurcer, slovenska tretjina skupine je oddih izkoristila za potovanje na Tajsko.

Ana je bila nad deželo navdušena, najbolj pa je bila vesela prav sonca, ki ga pri nas v oktobru ni več prav veliko: "Želela sem se naužiti toplih sončnih žarkov ter morja in tako sem se po nasvetu prijateljice odpravila na prelep Tajski otok - Koh Samui, kar pomeni, rajski otok. In za mene je bil otok res rajski. Dolge peščene plaže z belim peskom, topla voda, prijetnih 30 stopinj, odlična hrana in prijazni ljudje so razlogi, da se bom zagotovo še vrnila na otok."

Kot pravi Ana je na otoku dovolj možnosti za zabavo in počitek, najbolj pa je bila navdušena nad hrano: "Otok ni prav velik, tako da ga z najetim motorjem, ki je tam najpogostejše prevozno sredstvo, z lahkoto obideš. Tam se vozi po levi strani in vsaj kakšen dan, dva je potrebno, da se na to malo navadiš. Obiskala sem vse najlepše plaže, obilico znamenitosti, večeri pa so bili seveda rezervirani za potepe po mestu, kjer je na ulicah zmeraj veselo. Povsod diši po hrani, polno je trgovinic in možnosti za nakupovanja ter barantanja so neskončne. Ljudje kar na ulicah pečejo in pripravljajo hrano, ki je zelo okusna in poceni. Vse dni nisem okusila evropske hrane, jedla sem izključno njihovo hrano, ki je res okusna in zdrava.Potrebno je paziti le, ker je hrana zelo pikantna. Kruha sploh ne jejo, zamenja ga riž. Najbolj pa me je navdušilo sadje, ki ga je v izobilju."

hrana

Energijo, ki jo je Ana nabrala na dopustu pa bo kaj hitro mora usmeriti v poslovne obveznosti, saj z dekletoma iz Učiteljic že pripravljajo nove projekte.

"Sedaj smo Učiteljice že v starem ritmu, do novega leta nam je ostal prost samo še kakšen dan, vse ostalo imamo že zapolnjeno z nastopi. Odštevamo dni do izzida naše nove pesmi in spota, česar se dekleta in tudi naša številčna publika že zelo veselimo. Vidite nas lahko na nastopih po celi Sloveniji in na Hrvaškem, kmalu pa se prvič odpravljamo na nastope tudi na Dunaj in pa v Švico."

Napisala: Ana Marija Mihelič