Takšen lepotec je sin Nine Osenar in ta fotografija pove več kot tisoč besed

Takšen lepotec je sin Nine Osenar in ta fotografija pove več kot tisoč besed (foto: Goran Antley) Goran Antley
8. 7. 2022

Nina Osenar ne skriva, da svojega Marlona naravnost obožuje.

Nina Osenar je pred časom za revijo Jana razkrila, da so bila zadnja leta za njo zares zelo naporna, saj je doživela izgorelost in bila tako zelo izčrpana, da je bila tako rekoč priklenjena na posteljo. 

"Iz največje sreče, ki mi je bila dana – da sem lahko postala mama, me je po osmih mesecih nespanja bolezen pahnila v nepričakovano globoko črnino, in ta je za vedno zaznamovala mojo dušo, Marlonovo rano otroštvo ter dobra štiri leta diktirala vsakdan mojega ljubega Dejana," je povedala v iskreni izpovedi za revijo Jana.

"Imela sem čudovit porod, prvi meseci materinstva so bili neskončno veselje. Štiri mesece po porodu pa sem postajala čedalje bolj utrujena. Spala nisem skoraj nič, saj je Marlon, tako brezmejno ljubek dojenček, hitro dojel, da bo dobil jesti, kadar bo hotel; da ga bom crkljala podnevi in ponoči," je bila odkrita Nina, ki ne skriva, da je bilo vse skupaj za njo veliko preveč.

"Priznam, nisem imela nobenega ritma, nisem si, recimo, rekla, da ga bom dojila na tri ure. Tako rada sem skrbela zanj, nikoli mi ni bilo ponoči težko vstati, med nama je tekla naravnost osupljiva energija; nisem si želela nazaj na televizijo ali na kavo s prijateljicami. Potem pa sem postajala čedalje bolj utrujena," je nadaljevala svojo presunljivo izpoved.

"To se mi je sicer zdelo normalno: vsak zdrav človek, ki mu odvzameš spanec, je utrujen. Ker pa se je utrujenost naslednje mesece še poglabljala, sem si rekla, da mi morda primanjkuje kakšnega vitamina. A krvna slika je bila odlična. Jaz pa sem bila čedalje bolj utrujena in nisem več vedela, ali je to zgolj posledica materinstva ali razlog za skrb. Ne obstaja lestvica, kdaj si preveč utrujen, pa tudi utrujenosti nihče ne jemlje preveč resno, ker tako pač je, ko si mama," je povedala Nina, ki je doživela zares hudo izgorelost in trajalo bo še nekaj časa, da bo lahko prišla povsem k sebi in bo povsem okrevala.

Njen sinček Marlon je zdaj dopolnil že pet let in Nina si želi, da bi lahko po težki preizkušnji nadoknadili vse skupne izgubljene trenutke. "Po štirih letih se vračam v življenje, in to, da sem se pojavila na hokejski tekmi, je bil zame, za naju oba z Dejanom, zelo velik dogodek, saj sem bila zadnja štiri leta hudo bolna. Približno tri leta sem imela zaradi šibkega zdravja potencialno odpoved notranjih organov, dvakrat sem zrla smrti v oči," je žalostno povedala in zato zdaj upa, da ji bo življenje spet dovolilo, da bo lahko zaživela svojo družinsko srečo in uživala v radostnih trenutkih z Marlonom in svojim srčnim izbrancem Dejanom.