Tamara Fortuna (kuharica in blogerka) si z družino želi na kmetijo

Tamara Fortuna (kuharica in blogerka) si z družino želi na kmetijo (foto:  Nives Brelih / Ranč Okorn nad Ljubljano / Stiliranje otrok: Stephen Joseph Slovenija) Nives Brelih / Ranč Okorn nad Ljubljano / Stiliranje otrok: Stephen Joseph Slovenija
Vir: Lady
29. 4. 2018

Kuharica, blogerka in v prvi vrsti mamica Tamara Fortuna z družino veliko časa preživi v naravi. S hčerkicama najraje obiščejo ranč Okorn, kjer se družijo s konji in pomagajo pri nekaterih manjših opravilih. Tamara nam je zaupala, da si njena družina zelo želi imeti kmetijo, kjer bi lahko skrbeli za svoje živali.

"Naša družina živi za trenutke, ko smo lahko brez elektronskih naprav, ki nam zadnje čase preveč krojijo življenja. Seveda sem vesela, da jih imamo in da smo povezani z vsemi vami, ampak kljub temu včasih prija, če se lahko odklopiš od vsega," pove Tamara. In prav zaradi tega se z družino radi odpravijo v naravo.

"Sama zase priznam, da sem bolj urbani tip človeka. Obožujem naravo, ampak do neke meje. Torej, bojim se kač, zato ne hodim v gore in hribe, razen če me tja peljejo. Prav tako ne maram mrčesa, sploh os, ki so tečne in napadalne. Po vrhu pa sem nanje še alergična. Sicer pa sem rojena na vasi in najbolj sem uživala, ko smo se sestrične dobile v Halozah na počitnicah, kjer sta bili kmetija in gozd. Imela sem tudi svojega pujska, kokoške in sod vina. (smeh) V glavnem, to so bile nepozabne počitnice na kmetiji, na travnikih, v gozdu, delo na polju, v vinogradu ... Spomnim se, da so me vedno pošiljali po vino in vodo v klet, da nisem z motiko presekala vsega krompirja ob okopavanju. Tudi za svoji hčerki si želim brezskrbnih počitnic, da bi spoznali vse te lepote. Ampak ker živimo v Ljubljani na Rudniku, nam ne preostane drugega, kot da se odpravimo do najbližje kmetije na Orlah nad Ljubljano. To je ranč Okorn, ki ima tudi mini ZOO."

Družba živali jih sprošča

Pomoč na ranču

Tamarina Isabella uživa z vsemi živalmi, ki se gibajo na ranču, prav tako Tara Siana. "Na ranču obe deklici uživata v družbi živali. Naša mlajša Isabella obožuje konje in jahanje. Pri nas doma je namreč vse samo na temo konjev. Zdaj ima konja še na svoji novi pomladni jakni, ki je primerna tudi za dež in ježo, in na škorenjčkih znamke Stephen Joseph. Skupaj s Taro pomagata na ranču, jaz pa se zelo spočijem ob gledanju hčerk, ki uživata v vseh opravilih na kmetiji, na svežem zraku in seveda ob ljubezni do živali, ki nam dajejo več, kot si lahko predstavljamo."

Družba živali jih sprošča

Tamara bi, če bi lahko, imela kar svoj ranč, takšen ameriški. "Z urejeno okolico, vse bi bilo pospravljeno, betonirano, veliko ... s čudovito zeleno okolico. Imeli bi konje za otroke in za ježo, kakšno kozo za mleko, raco, gosko, prepelice, kokoške za jajca in vrt za zelenjavo, ki jo imamo radi. Želimo pa si tudi sadno drevje. Žal pa sva oba s Silvom premalo vešča, da bi se tega lotila sama. Kljub vsemu je to velika odgovornost. Sploh do vseh živali, za katere moraš skrbeti vsak dan. Zato bova s Silvom o tem samo sanjala (smeh) in seveda obiskovala ranč Okorn, kjer vse to že imajo," doda Tamara.

Foto: Nives Brelih / Ranč Okorn nad Ljubljano / Stiliranje otrok: Stephen Joseph Slovenija