Tamara in Renato (Ljubezen po domače) o tem, koliko je v oddaji pristnega dogajanja

Tamara in Renato (Ljubezen po domače) o tem, koliko je v oddaji pristnega dogajanja (foto: Aleš Rod) Aleš Rod
26. 3. 2019

Nekdanja sodelujoča v oddaji Ljubezen po domače smo povprašali, koliko je znotraj same oddaje Ljubezen po domače pristnosti. Koliko je iskrenih izjav sodelujočih in koliko je tistih »zrežiranih«.

Med drugim sta nam zaupala, kako na vse skupaj gledata sedaj, ob spremljanju nove sezone te oddaje preko televizije, torej kot gledalca.

Katere so tiste razlike, ki jih opazita med lanskoletno in letošnjo sezono te oddaje?

Tamara: Kot prvo opazim razlike pri zmenkih. V lanskoletni sezoni so bili zmenki lepši. Lansko leto so se bolj potrudili glede same lokacije zmenkov, urejenosti okolice in s tem samega vzdušja na zmenku. Že, če pogledamo zmenek, ki ga je imel Jaka Hafner, kar v bližnjem gozdu … Na splošno se mi zdi, da je vse skupaj slabše organizirano. Malo so tudi kopirali prizor iz lanskoletne oddaje med menoj in Renatom. Ko sva bila z Renatom takrat na zmenku, je bilo meni precej hladno in me je Renato stisnil k sebi. Letos vsi zmenki temeljijo na tem principu. Fant vedno reče dekletu, da vidi, da jo zebe in jo privije k sebi. V letošnji sezoni teme za pogovor ne temeljijo na romantiki. Vsi samo pravijo: »Vprašaj me kaj? Kaj te zanima? …« Vse je bolj v stilu, kot bi šli na kavo s prijateljem.

Renato: Princip je enak, kot je bil lansko leto. Lani je bilo bolj zanimivo, ker sem bil notri jaz. (smeh) Je pa spremljanje letošnje oddaje bolj zabavno, saj lažje in bolj sproščeno spremljam druge, kot pa sem lansko leto gledal sebe na televiziji.

So opazne tudi razlike med samimi sodelujočimi v oddaji, med lanskoletno in letošnjo sezono?

Tamara: Med samimi iskalci ljubezni ne opazim neke razlike, med lanskoletnimi in letošnjimi. Za vse ostale pa še ne morem reči kaj več. Iskalci ljubezni so mi letos kar simpatični.

Lansko leto sta v oddaji sodelovala, letos jo spremljata in ob tem tudi ocenjujeta vse sodelujoče. Se morda ob tem pri vaju porajajo vprašanja, kako so preteklo sezono na vaju gledali gledalci?

Tamara: Ja. Predvsem pri določenih izjavah, ko točno vem, da so ji to, kar je izrekla, naročili, da tako pove.

Renato: Verjetno enako kot letos, ko ocenjujem jaz druge. A je razlika v tem, da sem sam sodeloval  v tem šovu in vem, da si ob snemanju oddaje vseskozi malo pod pritiskom in zaradi tega tudi nervozen. Marsikdaj zaradi tega izrečeš tudi kakšno traparijo.

Je v oddaji Ljubezen po domače veliko »naročenih« izjav? Koliko je dejansko tistih pristnih in koliko zrežiranih izjav?

Tamara: V kolikor si zgovoren in imaš zato zanimive izjave, je to v redu. V primeru, da si bolj tiho in se ne znaš znajti, pa ti malo pomagajo z nasveti. Bolj ti pomagajo v smislu, da ti oblikujejo tisto, kar bi sam želel povedati. A ne vedno. Nekatere punce pa so popolnoma pod vplivom, reči to, reči ono ... Oni rabijo pač šov in tisti punci, ki vidijo, da je kandidatu všeč, pustijo, da se prikaže bolj pozitivno, tisti, ki pa kandidatu ni ravno najbolj pri srcu, pa … Definitivno pa ni tako, kot nekateri pišejo v zadnjem času, da so izjave naučene, češ, da so predhodno napisane in se jih morajo sodelujoči naučiti na pamet. To ni res! Ljudje dostikrat ne poznajo razlike med scenarijem samega šova in tako imenovanim scenarijem izrečenega v šovu. Seveda je scenarij o samem poteku oddaje, ne pa o tem, kaj bo kdo rekel.

Renato: Večinoma so izjave pristne. Morda je ena od desetih izjav malo zrežirana. Je pa res tudi to, da ti predlagajo, kaj naj bi rekel, a je vseeno na tebi, ali boš to rekel ali ne. Če se s tem ne strinjaš, tega ne boš rekel. Predlagajo ti, kako bi bilo bolje, da bi nekaj izrekel, morda na malo bolj zabaven način. Ni vse zrežirano, kot si mnogi napačno predstavljajo.

So bili vama tovrstni napotki kdaj moteči?

Tamara: Ne.

Renato: Včasih so bili moteči. V primeru, da mi je bilo kaj preveč ekstremnega sem rekel, da jaz tega pač ne bom rekel in je bila zadeva rešena. Zakaj bi nekaj govoril, če se s tem ne strinjam!? Nikoli pa niso zaradi tega delali problemov.

V kolikor v oddaji ne bi našla drug drugega, bi se vnovič prijavila k sodelovanju v tem šovu?

Tamara: Upam, da ne bo izpadlo preveč grdo, a če si se enkrat prijavil in nisi uspel najti svoje sorodne duše v oddaji in kasneje po sami oddaji, ko te pozna širna Slovenija ter se prijaviš ponovno, izpadeš res budala.

Renato: Ne, ne bi se prijavil še enkrat. Samo snemanje šova mi ni predstavljalo nekega problema, a kasnejši medijski pritisk in komentarji ljudi, so pa moteči.

Aleš-Rod // Foto: Aleš-Rod