Tanja Bivic: “Nora sem na znanstveno fantastiko!”

Vir: Story
11. 10. 2009

Voditeljica oddaje Sobotno popoldne Tanja Bivic prosti čas izkoristi za svoje hobije, ki jih ima kar nekaj. Simpatična rjavolaska nam je zaupala, kaj rada počne v prostem času.

“Najbolje, da povem, kaj bom počela danes. Ko pridem domov, bom kuhala. Zadnje čase sem obsedena s peko različnih burekov in vseh drugih stvari, ki spadajo v bosansko kulinariko. Včeraj sem spekla sirov burek, za katerega pravijo, da je dober, in pol ga že manjka. Danes pa so na jedilniku testenine, brez katerih ne morem živeti. Potem pa se bom malo sprostila in pogledala kakšno nadaljevanko. Zadnje čase sem navdušena nad serijo Zdravnikova vest. Drugače pa obožujem vse, kar je povezano z morjem. Predvsem pa jadranje z desko, potapljanje in morsko hrano.”

Sicer Tanja zelo rada tudi riše, čeprav ni šla študirat likovne umetnosti, saj ji je učiteljica v osnovni šoli rekla, da likovna umetnost ni ravno zanjo. Sama je z risanjem zadovoljna.

“Sem samouk, zato bi kakšen likovni kritik verjetno zavil z očmi, če bi videl moja dela, ampak jaz sem z njimi zadovoljna. Vse skupaj spominja na strip. Osnova je tuš, s katerim poudarim črne linije, potem pa vse pobarvam z akvarelom. Motivi so zelo različni, od žensk, ribic in podobno. Vedno pa rišem v serijah, saj je mišljeno, da stvaritve iz ene serije visijo skupaj in tvorijo celoto.”

Razkrijmo še, da obožuje tudi filme in da je še posebej nora na znanstveno fantastiko. “Kot otrok sem odraščala z Vojno zvezd in kot dekle sem bila vedno princesa Lea, čeprav sem včasih hotela biti tudi Luke Skywalker.(smeh)”

Nova Story že v prodaji

Story