Tanja Fajon prebolela krvnega raka

Vir: Lea
8. 5. 2013

Nekdaj uspešna novinarka Tanja Fajon je danes znana kot evropska poslanka, ki se zavzema za pravice najbolj ranljivih skupin ljudi, zlasti za azilante, Rome, žrtve družinskega nasilja in otroke s posebnimi potrebami.

Manj znano pa je to, da je pred leti prestala težko življenjsko preizkušnjo, o kateri v javnosti še ni govorila: prebolela je krvnega raka, svojo bolečo izkušnjo pa ekskluzivno izpovedala reviji Lea.

"To je bila huda preizkušnja. Ko sem bila na koncu študija, so mi po neprijetni bolečini v trebuhu ugotovili, da imam levkemijo (KML). Takrat je bila to smrtna bolezen, zlasti če so jo odkrili v akutni fazi in niso našli primernega darovalca kostnega mozga ali pa poseg ni uspel. Zdravniki so mi pripisali le še nekaj let življenja ... ," pravi Tanja, ki se je zaradi hude bolezni morala odreči veliki želji po otrocih.

Ko je izvedela, da ima raka, je bil to zanjo hud šok, a je po naravi borka in optimistka.

"Vse izkušnje, vzpone in padce, strahove in neprespane noči, borbo s svojim telesom je težko opisati. Gotovo me je preizkušnja močno spremenila, a obenem tudi utrdila. Danes rada rečem, da bi bil svet veliko boljši, če bi vsak prestal tako borbo in seveda iz nje izšel močnejši. Ko ti je najhuje, spoznaš, kako pomembne so malenkostne stvari, ki jih morda sicer nikoli ne bi opazil. Govorim o preprostih odnosih med ljudmi, o lepih vsakdanjih stvareh."

Več nam je zaupala v intervjuju, ki si ga lahko preberete v novi številki revije Lea.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri