Tanja Kocman: Edina ženska v trojčku

Tanja Kocman: Edina ženska v trojčku (foto: Natalija Jelušič Babič) Natalija Jelušič Babič
Vir: Story
26. 2. 2016

Trije K-ji so trenutno prepoznavni glasovi Hitradia Center. Boštjan Klun, Tim Kores - Kori in Tanja Kocman so v radijski eter vnesli svežino z dobrim humorjem. Vsak od njih ima izkušnje tako na radiu, televiziji kot gledališkem odru.

Story: Že nekaj časa sooblikujete jutranji program na Hitradiu Center. Kdo od vas je imel največ težav zaradi zgodnjega zbujanja?

Kori: Vsak po svoje po mojem. Tanja se rada najprej okopa v bazenu svoje vile, da se zbudi. Kluna zbudi butler in mu zmeša dva litra smoothieja, potem gre na tajsko masažo z Japonko. Mene zbudi pa kar budilka na telefonu.

Boštjan: Lahko govorim le o svojih občasnih zares brutalnih bitkah z budilko. Čeprav sem jutranji tip in kofeinski odvisnik, mi včasih dodatni dve minuti spanca pomenita več kot umirjeno srebanje prve kave.

Tanja: Mislim, da se na to uro človek nikoli zares ne navadi. Vsako jutro se mi zdi, da se pakiram za v Poreč. Ampak če imaš fajn sodelavce, preživiš tudi te nečloveške ure.

Story: Boštjan, vi ste zagotovo najbolj izkušen maček, kar se tiče medijev. Kako je bilo znova stopiti pred mikrofon in sprejeti tako pomembno nalogo, kot je prebujanje širne Slovenije?

Boštjan: Ni lahko. Odgovornost je ogromna. Še zlasti zato, ker se do obisti zavedaš, na vrhu kako zmogljive rakete sediš. Ali če vzamem vsem bolj predstavljivo prispodobo, zavedaš se, kako zmogljiv dirkalnik imaš, kako utečena je ekipa in kako dobro so napisana navodila za reli. Izkušnje pa opominjajo tudi na to, da favoriti včasih delajo velike napake.

Story: Tanja, vi zadnje čase skrbite predvsem za zanimive izjave, ki jih vaši številni sledilci delijo na socialnih omrežjih. Ali uporabljate kdaj kakšne dogodke z dela na radiu na svojih stand-up nastopih?

Tanja: Glede na to, da se trenutno večina mojega življenja vrti okoli radia, tu črpam tematiko za marsikaj. (smeh) Nekatere stvari prenesem na oder, druge v svoje izjave. Dejansko sem med sodelavci našla tudi prijatelje in tako se potem razvije marsikatera debata in se rodi nov material.

Story: Tim, kako pa se vi kot najmlajši član ekipe znajdete med dvema tako izkušenima mačkoma? Katere so tiste kvalitete, ki ste jih vi prinesli v oddajo?

Kori: Mislim, da leta tukaj ne igrajo vloge. Vsak si je nabral čisto različne medijske izkušnje. Vsak od nas je bolj izkušen od drugega na svojem področju. Mediji mi niso nič kaj tuji, in čeprav se zdi štiri leta medijske bombe mogoče malo, sem v tem času prestal ogromno. Od koncertov pred večtisočglavo množico do razprodanih klubov, da o vseh intervjujih, televizijskih in radijskih, ne govorim. Rad se hitro učim, ker uživam v tem poslu.

Story: Ko vas človek posluša, dobi občutek, da drug o drugem veste veliko več kot on o sebi. Katere so tiste dobre lastnosti, ki jih ima vsak izmed vas, in katere so tiste, o katerih raje ne bi govorili? (smeh)

Boštjan: Sem devica po horoskopu in živim vse lastnosti tega znamenja. Najraje prijetne! (smeh)

Kori: To zato, ker se delamo norca drug iz drugega. Saj ni težko, to počnemo vedno, zjutraj pač pred mikrofoni. Lahko se res zabavamo, to je dejstvo. Je pa res, da včasih še sebe dobro ne poznamo, kako bi le lahko druge.

Tanja: Pa mislim, da smo tak poseben šopek različnih lastnosti. Dva kaktusa in gerbera. (smeh) Vsekakor imamo vsi celo paleto lastnosti, ki jih drug pri drugem šele odkrivamo. Ampak v tem je tudi čar odnosov.

Story: Kaj vam v jutranjem programu predstavlja največji izziv? So to mogoče zgodnje jutranje ure, morda nagradne igre, odzivi poslušalcev?

Kori: So dnevi, ko ti ni ravno s cvetjem postlano, so dnevi, ko vstaneš s tremi levimi nogami, to pa je posel, pri katerem vstajaš vedno z desno. In kaj narediš? Obrneš se za 180 stopinj in evo ti desno. Greš naprej, garaš in še fajn je.

Boštjan: Največji izziv in zadoščenje je, ko se, recimo, ob 6. uri oglasi policistka in se nekaj minut s teboj sproščeno pogovarja, ti zaželi lep dan, sam ji podobno vrneš in si rečeš: "Uau, po 12 urah prekipeva od energije, te še pokliče in nasmeji." Ali pa, ko so ob nagradi poslušalci pristno srečni in hvaležni.

Tanja: Največji izziv je zadovoljiti poslušalce, a pri tem ostati zvest sebi. Biti vedno boljši. Se tudi na slab dan vesti profesionalno. Ne ubiti sovoditeljev v prvi uri, ko še nimaš dostopa do kave. To.

Story: Kakšna so bila pričakovanja, ko ste začeli vodenje jutranjega programa? Ste imeli kaj pomislekov, kako boste zadeve izpeljali? Če boste upravičili zahteve prebujajočega se naroda?

Kori: Vsak začetek je seveda eno veliko učenje. Delamo čisto nov koncept, 'naš šov', zato delamo na polno. Tudi seme mora najprej vzkliti, šele potem jabolka padajo nedaleč od drevesa, tako kot vse stvari na tem svetu.

Boštjan: Ko začneš tako velik projekt, so pričakovanja visoka in kot devica (smeh) vedno najdem kaj, kar bi rad popravil, naredil bolje, spremenil ...

Story: Tim, glede na to, da ste v prvi vrsti glasbenik, če se ne motim, ste imeli že priložnost predstaviti nove komade. Zadnji je bil za naše 'lisičke'. Kako vidite takšno povezovanje glasbe in radia? Pri vas osebno? Je prednost ustvarjati glasbo, tudi ko ste na radiu?

Kori: Tisto počnem bolj za dobro voljo kot karkoli drugega, gre za spontano ustvarjalnost, vzporedno mojemu avtorskemu delu, za katero material pripravljam na polno. Imam se res dobro in se sam sebi nasmejim, predvsem zato, kakšno budalo sem, ko recimo spuščam nadnaravne zvoke. (smeh) To bom počel, ker je všeč meni in seveda poslušalcem.

Story: Tanja, kot edini ženski vam verjetno ni lahko med dvema tako poskočnima voditeljema. Ampak vem, da jima ne ostanete dolžni. Slišala sem celo, da imata do vas neko posebno spoštovanje, saj ju lahko (če se spustita v govorno bitko z vami) hitro utišate. Vam gode, da ste v tem tandemu edina ženska?

Tanja: Biti edina ženska v trojčku je sicer že kar oguljena pornografska zadeva, a na radijskem še vedno predstavlja izziv. Predvsem, ker so v zgodovini radia ženske večinoma le 'privesek', ki poskrbi za občasno celo neumne opazke. Ne razumite me narobe, slednje kdaj izustim tudi sama. A sem iskreno vesela, da našega imidža ne gradimo na tem. Sicer ljubim moško-ženske odnose, in ker nimam fanta, sem divje vesela, da imam na radiu kar dva. (smeh) V splošnem pa mislim, da je tako kot pri vseh službenih odnosih tudi tukaj nepomemben spol, ampak je pomembna predvsem kemija med ljudmi.

Story: Kakorkoli obrnem, ste osvežili tole radijsko sceno. Ste zadovoljni s svojim delom in s čim boste še naprej navduševali poslušalce? Še imate kakšne skrite adute?

Boštjan: Če je moje delo pomagalo do svežine na sceni, najprej najlepša hvala za kompliment. Z delom nikoli nisem bil zadovoljen, ker sem prepričan, da se da narediti še bolje. Sem pa pogosto ponosen tudi na naš začetek.

Kori: Vedno smo lahko boljši. Predvsem pa se imamo res dobro, skupaj preživimo kakovosten čas, naš adut je to, da ga ni. Smo točno takšni, kot smo, v etru in zunaj njega. Nimamo tiste radijske fasade oz. glasu, takoj ko se mikrofoni prižgejo.

Tanja: Žal delamo na radiu, kjer bi moje slačenje bilo povsem nekoristno, tako da ta adut odpade. (smeh) Naši skriti aduti se bodo pokazali s časom, ko nas bodo poslušalci še bolje spoznali in se bomo lahko popolnoma sprostili v svoji norosti. Na to komaj čakam.

Napisala MIMA
Fotografije Natalija Jelušič Babič

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story08/2016

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story 08/2016

Story 08/2016, od 18. 02. 2016