Tanja Ribič Đurić: “Njegov nasmeh razoroži mojo trmo”

Tanja Ribič Đurić: “Njegov nasmeh razoroži mojo trmo” (foto: Primož Predalič, Sašo Radej, Story press) Primož Predalič, Sašo Radej, Story press
Vir: Story
24. 4. 2015

Tanja Ribič Đurić je ena od redkih estradnic, ki so v slovenskem medijskem prostoru prisotne zaradi svojega dela, in ne zaradi zdrah iz zasebnega življenja. In čeprav jo v tem času najpogosteje povežemo s pojavljanjem v oddaji Znan obraz ima svoj glas, je na prvem mestu še vedno njena najpomembnejša vloga mame. Kot mojstrica manevriranja med delom in zasebnostjo pa je v intervjuju za Story poleg sladkorčkov iz pestrega vsakdanjika razkrila tudi, da jo je sila razmer pred kratkim še dodatno izpopolnila v igri tetris s časom ...

Story: V oddaji Znan obraz ima svoj glas vsak teden presenetite s stilsko podobo. Prav tako ste brezhibno urejeni, kjerkoli vas ujamemo. Kako vam uspe biti vedno kot iz škatlice?

V oddaji je res vse skrbno pretehtano, pa vendar brez pretencioznosti, saj se vse življenje trudim, da ne kompliciram na nobenem področju. Obleka mora služiti meni, in ne nasprotno. Veseli me, da delujem brezhibno urejena, vendar gre tukaj zgolj za kombinacijo iznajdljivosti in mojega okusa, ki se nagiba k ležernosti, uporabnosti in enostavni estetiki.

Story: Bi lahko ujeli Tanjo kdaj sredi mesta v trenirki in nenaličeno?

Se hecate? Pa jaz sem v glavnem v trenirki. Srečo imam, da so zdaj trenirke z različnimi cvetličnimi poslikavami zelo 'in'. Na sebi moram imeti vsestransko uporabna oblačila, saj v enem samem dnevu počnem milijon različnih stvari - od vrtnarjenja, kuhanja, sprehajanja psov do opravkov po mestu - in se nimam časa preoblačiti … Kaj malega se že preoblečem, vendar tudi pomanjkanje časa naredi svoje. Zasebno nosim visoke pete zgolj ob posebnih priložnostih. Je pa res, da vsako jutro oblečem nekaj, kar mi je v veselje. Toda kako z veseljem se oblečem, je najbolj odvisno od telesa, počutja. Najpomembnejše je, s čim napolniš obleko.

Story: Vam je kdaj težko, ker ste vedno na očeh javnosti? Si kdaj zaželite, da bi počeli kaj drugega?

Svoje delo obožujem. Nekateri smo pač rojeni za to, da nas osrečuje, če npr. vidiš nasmejane, srečne reakcije ljudi. Je pa res, da včasih kje v tujini prav paše biti anonimen.

Story: Vaša hči Zala se je že uspešno podala v svet glasbe in oče Đuro ji je pomagal tudi pri najnovejšem videospotu. Ali vas kdaj povpraša za kakšen nasvet?

Mi kar naprej sprašujemo drug drugega za mnenje. Ne morem si zamisliti, kaj bi brez lucidnih opazk svoje Zale.

Story: Zdaj, ko sta hčerki že starejši, vam zagotovo ostane več časa tudi za moža. Kako so videti vajini večeri, kadar sta sama doma?

Nikoli nisva sama doma. Včasih, ko sta bili manjši, sva kramljala po predstavah, spila kakšen kozarec vina, zdaj greva spat pred Zalo in poslušava, kdaj bo legla. Poleti sva bila štiri dni sama na barki. Na začetku sem bila popolnoma izgubljena, še živali so bile pri starših. Morala sem poiskati notranji mir in potem je bilo … nepozabno. No, potem sva pa vsa sestradana najinih punčk zdrvela po vsaj eno.

Story: Kaj najraje počneta skupaj?

Vseeno je, ali delava ali počivava. Čeprav je pri nas bolj malo miru. V glavnem pa si narediva tako, da nama je oboje zabava.

Story: Se kdaj tudi spreta? Kdo je tisti, ki hitreje popusti?

Seveda. Navadno njegov nasmeh razoroži mojo trmo.

Story: Od kod ste črpali vzorec za svojo družino? Kakšen je vaš 'recept' za uspeh?

Ne bi se hvalila z nobenim uspehom, še manj z receptom. Prav tako nikoli ne veš, kaj te kje čaka. Gre enostavno za ljubezen, občudovanje. In s tem želimo drug drugemu biti dobri.

Story: V intervjuju ste nam že zaupali, da z družino živite zelo zdravo, zdravo se prehranjujete, sami ste tudi zagovornica paleo diete. Se je še vedno držite?

Paleo dieta vsebuje meso, pri nas pa ga je samo Ela, jaz pa zelo redko in nikakor iz masovne živinoreje. Obsojam masovno živinorejo!

Story: Se je glede na vaš delovni ritem in posledično tudi stres, ki ga spremlja, težko držati zdravega načina življenja?

Stres danes vsakomur visi na vratu. Boj z njim včasih spominja na Sizifovo delo, ki pa vendarle mora biti opravljeno, če hočemo ostati živi. Hrana je pomemben način, kako podpreti telo pri kljubovanju stresu. Bela moka in beli sladkor, ki ju prepogosto vidimo tudi na šolskih jedilnikih, mu na široko odpirata vrata.

Story: Zagotovo pa se kdaj tudi pregrešite …

Ne vem, kaj imate v mislih. Mogoče sladkarije. Obožujem sladko, vendar je na razpolago mnogo kvalitetnih sladil. Greh ni nujno nezdrav. In telesa ne obremenjujem z glutenom.

Story: Poleg s prehrano pa skrbite za telo tudi s telovadbo in različnimi tretmaji. Imate osebnega trenerja oziroma kako vam uspeva vzdrževati kondicijo?

Nimam časa za trenerja ali fitnes. To delam doma sproti. Vendar je treba 'napadati' telo z več sredstvi.

Story: Kateri lepotni tretmaji so zaslužni za vaš mladostni videz? Katere obiskujete in kolikokrat?

Občasno si pa res privoščim Vela shape v Medartisu, ki mi dodatno napne kožo na telesu. To lahko počneš, kolikor hočeš. Prav tako diamantni piling za obraz pa radiofrekvenco, ki dvigne tonus kože na obrazu. Pri drugih stvareh pa je treba poznati mero.

Story: Estetska kirurgija že dolgo ni več tabu. Kaj menite o estetskih popravkih?

Oh, seveda je, še vedno je. Če se kdo loti česa takšnega, ga gledajo skoraj kot kriminalca. Ali pa botoks … “To je strup, ki uničuje naravno lepoto.” (smeh) Kar se tega tiče, smo še globoko v dolini šentflorjanski. Kot sem rekla, potrebna je mera. Pomembno je tudi poudariti, da kirurški posegi ne vračajo mladosti. Koža se stara naprej. Ni čarobnega gumba, ki bi zavrtel čas. Treba je delati z glavo, z občutkom. Dovolj spati. Predvsem pred polnočjo. Kdaj pa kdaj si lahko spodbudimo kolagen tudi z laserjem. Tako mi takoj povejo, kaj manjka moji koži, in vedno imajo kakšno presenečenje zame. Z zavedanjem, da sem zagovornica naravnega videza in da mi obrazna mimika kot igralki ogromno pomeni.

Story: Ker ste tako pridni, zagotovo ne spadate v tisto kategorijo žensk, ki jih skrbi skok v kopalke, ali imate tudi vi kakšne posebne priåprave?

Hja, spomladi smo vsi videti drugače kot jeseni. Če bo le čas, bom šla na Vela shape.

Story: Izvedeli smo, da ste za nekatere tretmaje navdušili tudi hčerko Zalo. Kaj ji svetujete glede lepotne nege?

Zdaj se pripravlja na maturo in stres se ji je odrazil tudi na koži. Sama je ugotovila, da ji najbolj pomagajo hydra facial, piling in osvežitev kože.

Story: Občudujemo vas, kako najdete čas zase, saj ste neprestano v gledališču ter sodelujete v oddaji Znan obraz ima svoj glas, kar zahteva veliko časa …

Vsaka mama, ki ima poleg družine še kakšno dejavnost, ki jo opravlja z vso dušo, ima premalo ur v dnevu. Sploh če poleg tega želim, da jemo zdravo, doma pripravljeno hrano. No, pa da ne morem živeti brez živali, prav tako terja dodaten davek v času. Ne vem, ves čas se igram neki tetris s časom.

Story: Kaj pa najraje počnete, ko ste čisto sami? Pogosto najdete čas samo zase?

Ne vem, ali sem kdaj čisto sama, niti ne želim biti. Vsaj kužka sta z mano. Če so vsi zaposleni razen mene, grem z njima v naravo in smo vsi trije srečni. Tu in tam ukradem čas za meditacijo ali dihanje s harmonizacijskimi očali, ki spodbujajo delovanje češarike. Te sicer uporabljajo pri hitrem učenju tujih jezikov, jaz pa jih uporabljam za odpravljanje stresa.

Story: Česa si trenutno najbolj želite?

Da bi bilo še naprej tako, kot je.

Story: Kaj bi radi sporočili bralkam revije Story, ki se trudijo narediti korak v bolj zdravo življenje? Kakšen bi bil vaš nasvet?

Težko je z ničle začeti novo pot. Mene so nanjo napotile zdravstvene težave. Raziskovala sem in odkrila, kako pomembno je, kaj ponujam telesu. Vsaka težava, bolečina je njegov klic na pomoč. Prisluhnite telesu. Tudi emotivna stanja so v veliki meri organskega izvora. Z zdravo prehrano se boste stresu lažje postavile po robu. Priporočam čim več kakršnegakoli kontakta z naravo. Vsak dan se uglašujte z njo. Želimo drugim dobro in učimo se odpuščati.

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story16/2015

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story 16/2015

Story 16/2015, od 16. 04. 2015