Tanja Ribič in Đuro vzgajata igralsko dinastijo

28. 11. 2011 | Vir: Story
Deli

Pravijo, da kri ni voda. Za otroke Branka Đurića - Đura in Tanje Ribič to še kako drži, saj so se že vsi trije, Filip, Zala in Ela, preizkusili v igralskih vodah, z očetom pa pri njegovih projektih sodelujejo tudi drugače.

Od 1. decembra bomo v naših kinih (končno) lahko gledali nov celovečerec Branka Đurića Traktor, ljubezen in rokenrol. V filmu, ki so ga snemali že pred petimi leti, boste lahko opazili tudi danes 15-letno Zalo, ki je sodelovala kot statistka. Na snemanju je bila tudi Ela, ki pa je takrat imela šele osem mesecev in je na mamico Tanjo Ribič čakala za sceno. Ker je Tanja Elo dojila, je bila Ela tista, ki je krojila urnik snemanja, saj so se morali včasih prilagajati njenemu ritmu prehranjevanja. Le Đurov sin Filip iz prvega zakona s Traktorjem ni neposredno povezan, čeprav se je v resnici prav on prvi od vseh otrok preizkusil v filmu.

Đurov prvorojenec Filip bo decembra praznoval 21 let. Zanimivo je, da je igralsko kariero začel na filmu, vendar ne pod režijskim vodstvom svojega očeta, ampak je sodeloval v filmu Mihe Hočevarja Na planincah. Filip je zaradi te izkušnje nekaj časa razmišljal, da bi šel na igralsko akademijo, vendar zdaj v Sarajevu študira dizajn. Seveda bo pri naslednjem projektu gotovo prav on tisti, ki bo poskrbel za plakate in podobne stvari, že zdaj pa je družinski fotograf.

Najbolj izpostavljena od Đurovih otrok v tem hipu je Zala. Igralsko nadarjenost razvija v impro ligi, ki jo osrečuje in sprošča. Svojo prvo vlogo je odigrala še kot mala deklica v filmu Kajmak in marmelada, pozneje pa je igrala tudi v eni epizodi Naše male klinike. Izjemen uspeh je bil, ko so jo pred dobrima dvema letoma pri Disneyju izbrali v konkurenci uveljavljenih, šolanih igralk za glavno vlogo v risanki Princeska in žabec. Naročnik je bil zelo zadovoljen, zato je sodelovala tudi pri predelavi Levjega kralja, kjer je tudi pela. Navadno namreč igralke povedo igrani del teksta, za pevski del pa poskrbijo profesionalni pevci.

V Levjem kralju je dobila vlogo pri sinhronizaciji tudi najmlajša Đurićeva Ela. Za šestletnico pravijo, da je največji komedijant v razredu, pa tudi v družini (kljub ostri konkurenci, saj so vsi izjemno smešni) je tista, ki največkrat poskrbi za smeh.