Tanja Ribič je posadila portoroško vrtnico v gredici slavnih

Tanja Ribic (foto: Aleksandra Sasa Prelesnik) Aleksandra Sasa Prelesnik
Vir: Nova
3. 6. 2019

Portorož se kot mesto vrtnic lahko pohvali s kar dva tisoč vrtnicami, ki jih številni obiskovalci turističnega mesta lahko opazujejo na vsakem koraku.

Samo v rožnem vrtu, tik ob morju, je kar 123 različnih vrst vrtnic in nekatere izmed njih se ponašajo s častitljivo starostjo, saj so bile vzgojene že med letoma 1887 in 1925. Maja postane rožni vrt pravi mali raj dehtečih cvetic, ki zažarijo v pisanih odtenkih ter simbolizirajo ljubezen in lepoto. Posebno mesto med njimi ima vrtnica z imenom Portorož, ki ji je posvečen priljubljeni Festival vrtnic in vin rosé - PortoRose2.

V sklopu bogatega programa festivala pa so tudi letos obogatili portoroško 'gredico slavnih', majhno različico hollywoodskega pločnika slavnih. Tam vsako leto nekdo iz medijskih kulturnih krogov posadi svojo vrtnico Portorož. Po Petru Bossmanu, Tinkari Kovač, Borutu Pahorju, Aniki Horvat in Janu Plestenjaku je letos ta čast pripadla vseslovensko priljubljeni igralki in pevki Tanji Ribič.

“Tanja Ribič je odlična slovenska igralka, stalna članica Mestnega gledališča ljubljanskega in prejemnica številnih nagrad. Poleg tega, da je zelo priljubljena med občinstvom, smo jo za slavnostno posaditev vrtnice Portorož izbrali tudi zato, ker del njenega srca pripada slovenski obali. Svoj prosti čas namreč pogosto preživlja v Portorožu in Piranu in takrat na svojih družbenih omrežjih tudi velikokrat objavlja fotografije in s tem skrbi za promocijo naše destinacije,” nam je razkril Igor Novel, direktor Turističnega združenja Portorož.

Obožuje vonj vrtnic

Odlična igralka in vsestranska umetnica ne skriva, da goji prav poseben odnos do vrtnic: “Posaditev vrtnice v Portorožu je čudovita simbolika. Ponosna sem, da so me povabili, da jo letos jaz posadim. Laska mi, ker mi daje vedeti, da sem malo tudi njihova, saj velik del leta preživim ob slovenskem morju in diham z njim. Ne le z morjem, tudi s Primorci. Veselim se vsakega napredka, veselim se vsakega praznovanja, vsake letine različnih primorskih trgatev in ber,” nam pove Tanja in razkrije svoj pogled na to prečudovito rožo.

“Vedno sem občudovala portoroške vrtnice, zato sem si tudi sama posadila prav takšno plezalko, kot že mnoga leta krasi hotel Palace. Obožujem rože, na vrtnice sem pa že kar nora. Zelo me privlačijo in včasih je kar smešno, kako na sprehodih vtikam nos vanje in se pogovarjam z njimi.”

Besedilo: Alojz Petrovčič // Fotografije: Aleksandra Saša Prelesnik, Tz Portorož