Tanja Ribič je razkrila svoj vir energije

Tanja Ribič posadila vrtnico Portorož. (foto: Alpe) Alpe
Vir: Lady
12. 6. 2019

Priljubljen in programsko zelo bogat Festival vrtnic in vin rosé – PortoRose2 je pred dnevi Portorož obarval v rožnato. 

Dogodek v odlično izpeljani organizaciji Turističnega združenja Portorož, Zavoda SloVino in Centra za gastronomijo in kulturo vina Univerze na Primorskem pod častnim pokroviteljstvom ministrice za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Republike Slovenije, dr. Aleksandre Pivec, je v naše obmorsko turistično mesto privabil morje ljubiteljev tega festivala, ki poteka v osrčju mesta le korak od morja.

Vrhunec dogajanja festivala je vsakoletna posaditev vrtnice z imenom Portorož v gredico slavnih. Do zdaj so vrtnico Portorož posadili nekdanji župan občine Piran Peter Bossman, Tinkara Kovač, predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, Anika Horvat in Jan Plestenjak. Letos pa je čast pripadla priljubljeni igralki Tanji Ribič, ki ne skriva, da je velika ljubiteljica te rože.

“V posaditvi vrtnice Portorož je čudovita simbolika. Laska mi, ker mi daje vedeti, da sem ob letošnjem izboru, da bom prav jaz posadila to vrtnico, dobila potrditev, da sem vsaj malo tudi njihova, saj velik del leta preživim ob slovenskem morju in diham z njim. Ne le z morjem, tudi s Primorci. Od nekdaj sem občudovala portoroške vrtnice in zato sem si tudi sama posadila prav takšno plezalko na vrtu družinskega doma. Iskreno obožujem vse vrste rož, a na vrtnice, posebno dišeče, sem pa že kar nora. Zelo me privlačijo in včasih je kar smešno, kako na sprehodih vtikam nos vanje in se pogovarjam z njimi,” pove Tanja, ki je s svojo preprostostjo na slavnostni posaditvi razkrila, da je narava njen posebni vir energije ter da se bo redno vračala v osrčje Portoroža, saj si želi iz prve roke spremljati razvoj 'svoje' vrtnice Portorož v gredici slavnih.

Kot zanimivost dodajmo, da je za režijo cvetoče obarvanega festivala poskrbel mednarodno priznani koreograf Igor Jelen - Iggy, ki je z ekipo umetnikov iz Hiše umetnosti IGEN Celje popestril znamenito portoroško promenado.

Unikatna barvitost

Portorož ima svojo vrtnico, ki je bila javnosti prvič predstavljena pred leti. Njeni cvetovi skozi čas spreminjajo barvo od živo oranžne do bledo rumene. Je pokončno rastoča mnogocvetna vrtnica s cvetovi v šopih, ki so jo požlahtnili v nemškem podjetju Kordes.

Besedilo: Alojz Petrovčič // Fotografije: Alpe