Tanja Ribič zdaj povedala tisto, o čemer je morala dolgo časa molčati

14. 4. 2021
Deli
Tanja Ribič zdaj povedala tisto, o čemer je morala dolgo časa molčati (foto: Aleksandra Saša Prelesnik)
Aleksandra Saša Prelesnik

Igralka Tanja Ribič je nedavno pisala zgodovino, a je bila do nedavnega o tem zelo molčeča, saj jo je k temu zavezovala pogodba.

"Pred vsakim snemanjem v tujini podpišeš pogodbo o molčečnosti. Lahko sem povedala le, da grem v Anglijo snemat nadaljevanko za Netflix. Da imam eno glavnih vlog. Le to sem lahko povedala. Tudi nobenih fotografij s seta ali fotografij kostumov nismo smeli objavljati," je Tanja Ribič za Svet24 povedala o snemanju serije Zero Chill, ki je tako postala prva slovenska igralka na Netflixu.

"Snemali smo v Sheffieldu. To je rudarsko mesto s 500 tisoč prebivalci, s številnimi športnimi dvoranami in odličnimi drsališči, in odločili so se, da posnamejo serijo tam, ker je center dogajanja na ledu. Prav zaradi mraza je bilo celotno snemanje precej naporno. Sicer pa je bilo užitek sodelovati s tako številno in izjemno utečeno ekipo. Zanimivo mi je bilo na primer to, kako je razpored do minute natančen. V »trailer« (prikolico) ti pridejo povedat, da te pridejo iskat čez tri minute, in potem te pospremijo dvesto metrov do seta, govorijo v mikrofon, kje se nahajaš, in ti na primer držijo dežnik … Jaz sem šla raje kar malo po svoje," je o poteku snemaja povedala igralka.

Številne zanima ali ji bo velik met na Netflixu odprl tudi hollywoodska vrata, a zdi se, da Tanja s to idejo ni preveč obremenjena. "Ne vem, zakaj so še vedno vsi tako obsedeni s Hollywoodom. Vse več dobrih filmov prihaja od drugod, poleg tega se mnoge hollywoodske produkcije selijo v Evropo. Ne bi se sicer branila izzivov od tam, ampak če bi stremela k Hollywoodu, bi takrat, ko smo bili na Oskarjih, ostali tam in kovali vroče železo. Tako pa sva se naslednji dan z Đurom vrnila k otrokom."

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord