Tanja Žagar in njena srečna na petek 13.!

Tanja Žagar in njena srečna na petek 13.! (foto: Vojko Rotar) Vojko Rotar
Vir: Lady
18. 10. 2017

Ena izmed najbolj priljubljenih pevk na sončni strani Alp, Tanja Žagar, je vendarle dočakala najlepši dan v svojem življenju. Glede na to, da je nastopala skoraj vse do zadnjega dne, mimogrede, porod je bil načrtovan za 15. oktober, so številni mislili, da bo rodila kar na odru.

A na srečo se je vse skupaj zgodilo v ljubljanski porodnišnici, le sinček Karlo – tako je svojega prvorojenca poimenovala novopečena mamica – je malce pohitel, saj je na svet prijokal dva dni prej, in sicer v petek, 13. oktobra.

S kratkim in jedrnatim sporočilom je srečno novičko sporočil njen partner in dolgoletni menedžer Miki Šarac: "Rodil se nama je Karlo!" Mikijev brat Goran Šarac je ob tem srečnem dogodku na družbenem omrežju objavil fotografijo s papežem Janezom Pavlom II., Karlom Wojtyło, ki pa jo je pozneje umaknil. Čestitke že od rojstva dežujejo od vsepovsod, kot smo izvedeli, pa se 35-letna mamica in dojenček počutita odlično. Kako tudi ne, saj je Tanja s pozitivno energijo navduševala na vsakem koraku, če ne na odrih, pa na Instagramu in Facebooku, kjer je bila vse do četrtka, še dan pred porodom, neustavljiva.

Tanja Žagar: Srečen pe tek trinajsti

Dražila je vso nosečnost

Tanjina nosečnost je burila duhove že od vsega začetka. Najprej je vsa Slovenija ugibala, ali je noseča ali ne, nato je bila še večja neznanka, kdo je oče, pozneje pa se je sestavljanka – kljub temu da je pevka skoraj vsak teden dražila z drznimi objavami, kot so Nina nana, Lepo mi je, Mala sobica – počasi in potihoma vendarle sestavila. Vse te objave so bile pravzaprav napoved za njene videospote. Samo letos je posnela kar štiri! V zadnjem izmed njih, ko je bil že močno opažen nosečniški trebušček, pa je prepevala o barabi. V vsem tem obdobju je bila glasbenica, ki se je zanašala na svoj šesti čut in je poslušala svoje telo (in razumljivo svojo zdravnico), izredno aktivna na vseh področjih. Pridobila je tudi kakšen kilogram, a kot je že pred časom dejala sama, so takšni, nosečniški kilogrami prav simpatični in razumljivi.

Poleg nastopov si je čez teden rada vzela čas zase in si privoščila tako počitek kot tudi sprehod v naravi, prebirala je knjige, tik pred rojstvom pa je doma v Ljubljani kaj dobrega skuhala in spekla ter na obisk povabila najbližje prijatelje. In kako naprej po porodu? Nastopov bo zaradi novega družinskega člana vsekakor nekoliko manj. Po izobrazbi je sicer profesorica glasbe in že več kot ducat let poučuje klavir in otroški pevski zbor v glasbeni šoli v Logatcu, letošnje šolsko leto pa bo seveda 'preskočila'. Ne nazadnje pa se bo, kot pravi sama, naučila veliko novega, predvsem življenjskega. Ali bo šel ob tem sinček Karlo po njenih in očetovih stopinjah, pa bomo videli in slišali že kaj kmalu ...

Besedilo: Alesh Maatko, Eva Jandl