Tanja Žagar: Njen ples jo je prevzel

Še posebej jo je ganil plesni nastop Eve Pirnat. (foto: Sandi Fišer) Sandi Fišer
Vir: Story
24. 3. 2016

Rdečelasa glasbenica Tanja Žagar je poznana po ognjevitosti, po energiji, ki jo zlahka začutijo nabito polne dvorane in družine, ki njene nastope spremljajo prek malih zaslonov. To, da dobro voljo rada razdaja na dobrodelnih koncertih, pravzaprav ni nič novega, tokrat pa si je odrske deske Španskih borcev delila s svojimi prav posebnimi prijatelji ...

"Zagotovo se vsakemu od nas kdaj zgodi kaj tako čudovitega, da bi želel to ponoviti. In sama bi z veseljem še enkrat doživela vse tiste trenutke, ki sem jih do danes imela priložnost preživeti s prijatelji, ki imajo Downov sindrom," nam je povedala Tanja, ki z društvom za kakovostno življenje ljudi z Downovim sindromom na koncertu v začetku tedna ni sodelovala prvič.

"Skupaj smo leta 2010 v okviru društva Sonček Gorenjske posneli pesem in videospot 'Vsaj malo sonca'," je začela svoje pripovedovanje in dodala, da je pevski zborček Od A do Ž, ki ga sestavljajo osebe z Downovim sindromom, lahko vsem velik vzor.

"Veste, bili so pravi profesionalci! Nihče ni niti enkrat potožil, da se mu ne ljubi več, da je utrujen, vprašanj o tem, kdaj bo premor ali konec snemanja, ni bilo, ampak eno samo navdušenje, radost, radovednost in želja po druženju in novi izkušnji," se je dneva Downovega sindroma izpred šestih let spomnila Tanja in nadaljevala opisovanje občutkov s presežniki. "Toliko objemov, poljubov, nežnosti, topline, nasmehov, srčnosti ... Včasih je med ljudmi potreben določen čas, da postanejo odnosi sproščeni. Mi pa smo se ob prvem srečanju počutili, kot bi se poznali že celo večnost. Kot da drug o drugem že veliko vemo, a si imamo še vseeno ogromno povedati," je še dodala o občutkih, ki jih je na odru in za njim delila s prijatelji. A njeno srce je že pred leti ukradlo prav posebno dekle. Kot se spominja Tanja, je v pevskem zborčku Od A do Ž pred leti prepevala Eva Pirnat, ki je tudi odlična plesalka. "Zaradi njenih talentov sem jo pred leti kot gostjo povabila na svoje koncerte, kjer je s svojim plesnim talentom vsakič znova očarala prav vsakega obiskovalca. Ko sva skupaj na odru in jaz prepevam ob njenem plesu, me prevzamejo čustva, ki jih težko opišem," nam je vidno ganjena povedala Tanja in dodala, da je izredno srečna, da so njeni prijatelji z Downovim sindromom del njenega življenja. "Upam, da bomo skupaj preživeli še veliko lepega," je še dodala.

Napisala Kaja Milanič
Fotografije Sandi Fišer

Značke: Tanja Žagar
Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story12/2016

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 12/2016

Story 12/2016, od 17. 03. 2016