Tanja Žagar o domnevni nosečnosti in petju s Severino: Ljubim in sem ljubljena!

Tanja Žagar o domnevni nosečnosti in petju s Severino: Ljubim in sem ljubljena! (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lady
27. 5. 2017

Priljubljena pevka Tanja Žagar velja za unikat na slovenski glasbeni sceni. Ustvarja že 20 let, od tega 10 let samostojno, velja za zelo odprto in živahno dekle, ki se rada druži s svojimi oboževalci in oboževalkami.

Javnosti na pladnju pravzaprav ponudi vse o sebi, razen tega, ali je zaljubljena in kdo je njen srčni izbranec. V zadnjih tednih smo lahko brali mnoga ugibanja, da je domnevno noseča, in to kar s svojim menedžerjem Mikijem Šarcem. Na vprašanja medijev dolgo ni odgovarjala, a za revijo Lady je spregovorila o velikem koncertu s Severino, ljubezni in tudi o domnevni nosečnosti.

Bliža se vaš koncert na letališču v Lescah s hrvaško glasbeno divo Severino, kjer vaju bomo videli 27. maja. Kako je prišlo do tega sodelovanja?

Za to kombinacijo se je odločil organizator, ki si želi obiskovalcem ponuditi najboljši žur na Gorenjskem in ve, da ga bo tako zagotovo tudi dobil!

Ste že kdaj prej spoznali Severino?

S Severino se osebno še ne poznava, tako da bo prav veliki žur v Lescah prava priložnost za to.

Ali ste oboževalka njene glasbe?

Sem, saj poznam večino njenih pesmi. Kot deklici sta mi bili najbolj všeč Paloma Nera in Dalmatinka. Še danes ju včasih zapojem na kakšni zabavi.

Že 20 let ste na glasbeni sceni, več kot 10 let imate samostojno kariero. Imate 6 gongov popularnosti in 2 viktorja. Kaj vas žene, motivira, da ste tako produktivni, ustvarjalni?

Motivacije za delo mi ni nikoli manjkalo in za to ne potrebujem kakšnih posebnih motivacijskih prijemov. Rada sem zaposlena, všeč mi je pester in zanimiv urnik in že od nekdaj sem imela v sebi željo po novih izzivih, novih ciljih ... Prav posebna, še dodatna spodbuda pa so zame vsekakor moja glasbena ekipa Založbe Gong, ki mi stoji ob strani že 22. leto, moji najbližji in seveda poslušalci, ki spremljajo moje delo.

In kako vam uspeva, da ste že toliko časa priljubljeni? Imate kakšen recept?

Mislim, da je recept za to, da izvajalec 'traja', profesionalno delo vedno in povsod.

Tekste pišete sami, kajne? Kdaj ste najbolj produktivni, pišete o svojem življenju, občutkih?

Večino besedil napišem sama, največkrat prav o svojih občutkih, izkušnjah, željah, sanjah, fantazijah ... Ker se mi ves čas res veliko dogaja, ni težko najti teme za novo pesem. Največjo produktivnost pa mi prinaša hrepenenje!

Vedno ste nasmejani in energični, a zagotovo ste kdaj tudi žalostni in potrti. Kako ohranjate to pozitivnost, ki kar žari iz vas?

Seveda sem tudi jaz včasih žalostna. A ne pustim, da bi mi žalost vzela optimizem in voljo. Tudi v solzah, ki bolijo, znam poiskati nekaj dobrega in koristnega. Sem človek, ki si v življenju pač naredim tako, da se vsega, kar mi prinaša, veselim. In tako se po svoje veselim še žalosti! (smeh)

Ste tudi edina slovenska pevka, ki svoje oboževalce pelje v hribe ali na Žagarijo in z njimi preživi več časa. Zakaj ste se odločili za to?

Projekt Žagarija, ki smo ga izvedli osemkrat, je nastal pravzaprav iz čistega heca. Nekega dne smo se z ekipo pogovarjali o novih projektih, pa sem se med pogovorom šalila, češ da bo najbolje, da najamemo kar avtobus in gremo na izlet. In res smo že kmalu bili z mojimi poslušalci v avtobusu, ki nas je peljal na prvo Žagarijo v Prekmurje. Žagarije so bile lepa izkušnja, saj sem imela priložnost bolje spoznati kar nekaj svojih poslušalcev in oni mene.

Ali profil na Facebooku urejate sami? Imate ogromno oboževalcev in sledilcev na svojem družabnem omrežju.

Svoj Facebook urejam sama. Odgovoriti sicer ne morem vsem, preberem pa vse komentarje. Tudi Facebook ima svoj čar, a čez stik v živo, ki ga ponujajo nastopi in koncerti, ga ni. Iz oči v oči – to je tisto pravo!

Kaj pa počnete, ko se želite sprostiti, umiriti, ko imate čas samo zase? Kaj vas sprošča?

Še posebej uživam v sprehodih, branju knjig, zelo rada hodim v kino, pišem dnevnik. Uživam v družabnih večerih s prijatelji, ko kaj dobrega skuhamo in se pogovarjamo dolgo v noč. Sprošča me tudi pospravljanje pa urejanje mojega vrtička in še in še ...

Zadnje tedne ste v vseh medijih, ki ugibajo, ali ste morda noseči. Kako to komentirate? Nam lahko zaupate, ali ste v veselem pričakovanju ali ne?

Kljub temu da sem do medijev vedno odprta in dostopna, pa želim, da ostane en del mojega življenja samo moj. Tako čutim, zato svoje zasebno življenje delim le s svojimi najbližjimi, in to me osrečuje. Zavedam pa se, da sem medijska osebnost, zato se je in se bo tudi v prihodnje v medijih o meni pisalo marsikaj. To me ne obremenjuje, saj sproščeno in polno živim svoje življenje, v katerem ljubim in sem ljubljena. Zato si v zadnjem času največkrat pojem svojo pesem Lepo mi je.

Veliki koncert Tanje in Severine z dobrodelno noto

Tanja Žagar in Severina vabita na koncert na letališče v Lescah 27. maja. Glasbeni spektakel bo tudi tokrat spremljala dobrodelna nota. Vsak obiskovalec, ki bo kupil vstopnico, bo namreč s svojim prispevkom daroval v Domnov sklad. Ta sklad je bil ustavljen pred kratkim in bo financiral nadpovprečno inteligentne mlade, ki si zaradi pomanjkanja sredstev ne morejo privoščiti študija v tujini.

Eva Jandl