Tanja Žagar po razkritju pokazala, česa se je lotila (šlo je za njeno hčerkico Marino)

22. 7. 2024
Deli

Pred kratkim je Marina praznovala svoj tretji rojstni dan, njena mamica pa ji je pripravila nekaj, kar ji je očitno zelo všeč.

Pevka je nedavno razkrila diagnozo, s katero se je morala soočiti in hkrati pokazala, da je bila pri tem izjemno pogumna. Zdaj svoje dneve preživlja z najbližjimi, prepričani pa smo tudi, da jo bomo kmalu spet videli na odrih.

No, v tem času ni pozabila svojih oboževalcev, ki jim je pokazala, kaj je svoji hčerkici Marini pripravila za njen tretji rojstni dan. Že lep čas je znano, da je Tanja odlična kuharica, ki rada ustvarja za svojo družino. Tudi tokrat ni bilo nič drugače, saj je naredila pravo mojstrovino, po kateri so se marsikomu cedile sline.

Spekla je namreč jogurtovo torto z gozdnimi sadeži. "Pri nas pa danes glasno vsi, pojemo številko 3! Saj naša morska deklica svoj tretji rojstni dan ima🎂🎂🎂 Naročilo za tortico sem od nje dobila in jo z največjim veseljem naredila!❤️ Preden pa ostal le prazen pladenj bo, delim z vami to slikico in recept za tortico," je zapisala Tanja.

Je pogrevanje hrane v plastičnih posodah v mikrovalovni pečici varno?
 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tanja Žagar (@tanjazagar)

Tako boste za biskvit potrebovali:  5 jajc, 200g moke, 200g sladkorja, 1 vrečka vanilij pudinga, 1dcl mleka, 1dcl olja, 1pecilni prašek, ščepec soli, kompot za navlažitev biskvita. Nadev naredite iz 0,5 kg gozdnih sadežev, 4 žlice sladkorja, 1 vrečka vanilij pudinga, nekaj žlic vode.

Kremo sestavljajo 250g mascarpone sira, 400g grškega jogurta, 4 žlice sladkorja, limonina lupinica, 2-3 žlice limoninega soka, 3dcl smetane za stepanje. Priprava biskvita: "Zmešaš moko, puding, pecilni in sol. Ločiš rumenjake in beljake. Beljake stepeš v sneg, v rumenjake pa dodaš sladkor in jih stepaš, da masa postane gladka in naraste. K tej masi primešaš mleko in olje, nato pa dodajaš mešanico moke. Nazadnje vmešaš še beljakov sneg.

Nato maso vlijete v tortni model in pečete na 170 stopinj Celzija od 30-40 minut. "Ko je biskvit ohlajen ga prerežeš na tri dele. Priprava nadeva iz gozdnih sadežev: v kozico streseš gozdne sadeže in jih zaliješ z nekaj žlicami vode. Zavreš in kuhaš približno 10 do 15 min da nastane sadna kaša. Prašek za puding zmešaš z deci vode in to vliješ v sadno kašo ter vse skupaj kuhaš, da se zgosti. Priprava jogurtova kreme: zmešaš vse sestavine, stepeno smetano pa dodaš na koncu," pravi Tanja.

Torto sestavite tako, da najprej navlažite dno. "Nanj daš polovico sadnega nadeva in nato tretjino jogurtove kreme,nato naslednjo plast biskvita, ki ga zopet navlažiš in manj namaseš drugo polovico sadnega nadeva in drugo tretjino jogurtove kreme, naato sledi še zadnja plast navlaženega biskvita in preostanek jogurtova kreme, ki jo namažeš po in okrog celotne torte. Okrasiš pa seveda po svojih željah. Pa vesel morski pozdrav vsem," zaključi simpatična pevka.

Preberite še: