Tanja Žagar: "Pripravljena sem početi karkoli, da bi preživela."

Tanja Žagar: "Pripravljena sem početi karkoli, da bi preživela." (foto: Lidija Mataja) Lidija Mataja
10. 6. 2021

Pevka Tanja Žagar se je v življenju vedno znala hitro obrniti in ostati z nogami na realnih tleh.

"Ne glede na to, kaj se mi je dogajalo v življenju, kljub vsem uspehom, dosežkom, 'zvezdniškim nazivom', podpori oboževalcev in trepljanju drugih kolegov, ki bi marsikoga izstrelili med oblake in dali (lažni) občutek, da se presežki ne bodo končali, sem vedno znala ostati z nogami na realnih tleh.

Ostati 'normalen' in prizemljen se mi zdi poleg zdravja ena največjih vrednot v življenju, ki pa jo je tudi težko ohraniti, saj te zlahka odnese tja nekam navzgor, kjer ni stika z vsakdanjostjo in običajnimi izzivi, ki jih prinaša življenje in pred katerimi se ne da pobegniti. Vedno sem bila samosvoja in se nisem primerjala z drugimi, temveč sem poskušala uresničiti svoje sanje, cilje in hrepenenja.

Lepo pa mi je tudi, ker znam ceniti drobne radosti in si narediti majhne, a lepe trenutke v življenju, ki štejejo največ in me osrečujejo. Seveda bi bilo veliko laže, če bi lahko opravljala svoje delo, a me tudi ta korona ni vrgla s tečajev in poskušam iz vsega potegniti najboljše. Po drugi strani pa sem od nekdaj prilagodljiva in .

Če bi morala, mi ne bi bilo težko iti v katerokoli službo, opravljati kakršnokoli delo. Veliko znam, pripravljena pa sem se naučiti vsega novega, kar bi bilo potrebno. Vzgojena sem bila v duhu, da moram biti vedno neodvisna, da sem samostojna, sposobna živeti in preživeti tudi sama, če bo tako naneslo."

Vir: Zvezde Lady