Tanja Žagar: Prisega na naravni botoks in žaganje

Vir: Nova
11. 7. 2012

Ljubljenka ljudskih src Tanja Žagar je v pred dnevi dopolnila 30 let. »Svojega rojstnega dne se vsako leto veselim in mi veliko pomeni. Tako sem postala vesela, srečna in zadovoljna 30-letnica!« nam je zaupala pevka, ki je iskreno spregovorila tudi o tem, kaj misli o staranju.

Severina je svoj album posvetila 30. letom, češ da so to super leta za ženske. Tanja o tem, kakšna bodo 30., še ne ve prav dosti, zato pa ima lepe spomine na svoja prva tri desetletja.

»Moj zadnji album je posvečen lepim spominom, saj ima naslov Naj živi lep spomin. V mojih 30 letih pa se jih je v srce zapisalo ogromno! Želim si, da bi mi tudi okroglo leto prineslo veliko spontanih, nepričakovanih in nepozabnih trenutkov, razburljivih avantur, novih zgodb, razmišljanj, sanj ...« pravi Tanja, ki se s staranjem še ne obremenjuje.

»Pravim, da zorim, zato vsaj za zdaj ne čutim še prav nobene starostne obremenitve! (smeh) Najbrž tudi zato, ker so ob meni ljudje, ki se v takšnih in drugačnih letih dobro počutijo. Med njimi bi na prvem mestu ponosno omenila svojega očeta, ki je kljub svojim letom še vedno zelo aktiven, delaven, živahen, poskočen, predvsem pa optimističen in dobrovoljen! Je dokaz, da leta pri tem, da si v življenju zadovoljen in srečen, sploh če si zdrav, ne igrajo nobene vloge!«

Nima časa za štetje gub

Sicer pa se Tanja niti z gubicami ne obremenjuje. »Za to sploh nimam časa! Raje si ga vzamem za to, da se postavim pred ogledalo, se sama sebi nasmejem in si rečem: Žagarjeva, lepo te je videti!« se je zasmejala ljubka pevka, ki pravi, da raje kot na botoks prisega na naravno alternativo – hrano. »Glede na to, kako rada jem, sem ugotovila, da tistega fenomena sodobne družbe ne potrebujem, saj je ta 'naravni botoks' najboljši recept za lepo, zdravo in napeto kožo!" je razložila dobre volje.

Plesala bo do jutra

Tanja ni imela posebnih želja za rojstnodnevna darila. »Vesela sem vsake pozornosti. Res pa komaj čakam mamino darilo. Tudi ona ima namreč poseben dar za pisanje in mi velikokrat v verzih, rimah kaj napiše. Razveseljuje me s svojimi pesniškimi SMS- in elektronskimi sporočili. Vedno me nasmeji! Ker mi vsako leto za rojstni dan kaj napiše, sem prepričana, da bo tako tudi letos. In glede na to, da se mi zadnje čase ves čas nekaj smeji, predvidevam, da bo letos njeno pisanje še bolj 'okroglo'! (smeh) To, da se nekdo tako potrudi, si vzame časi in nekaj naredi prav zate, je neprecenljivo!« pravi Tanja, ki zabave zaradi nastopov ni mogla imeti prav v nedeljo, ampak jo bo imela šele ta teden.

»Zadnji dve leti sem na svoj rojstni dan za prijatelje priredila turnir v ročnem nogometu. Tako smo se vsi skupaj zabavali, se nasmejali, navijali, saj smo vedno igrali v dvojicah. Gostov pa nisem le športno preganjala, ampak smo vedno tudi dobro jedli in pili. (smeh) Letos sem se odločila praznovati pod milim nebom, v čudoviti naravi, in sicer kje drugje kot na Žagarskem vrhu! Hja, pri 30 letih sem izvedela, da imam celo svoj vrh, ki je ravno prav velik za nepozabno praznovanje s prijatelji in družino. Želim si plesati, plesati in plesati vse do jutra! Vmes pa dobro jesti, narediti veliko novih slik, obujati lepe spomine, in ko pade noč, morda celo ujeti kakšen zvezdni utrinek ...«

Uživa v vsakem trenutku

S svojim življenjem je zelo zadovoljna. »Kot otrok sem imela veselo, brezskrbno, igrivo otroštvo, takšno, kot bi si ga zaslužil vsak otrok, nato je bilo nekaj prav posebnega moje srednješolsko obdobje, saj sem se prvič noro zaljubila v sošolca in tako vsako jutro kar tekla v šolo, prav tako pa sem se odlično počutila tudi kot študentka na Akademiji za glasbo, saj sem imela možnost študirati to, kar me najbolj veseli! Pa še s sošolci na faksu smo bili res prava druščina! Ko sem diplomirala, pa se je zame začelo novo obdobje, saj sem dobila redno zaposlitev na GŠ Logatec, kjer se je letos končalo že osmo leto mojega poučevanja. In tako se z veseljem in navdušenjem spominjam mlajših let, zdaj kot 'okrogla' pa se počutim fantastično! Za svoja leta imam ogromno delovnih izkušenj, kar mi daje le še več volje in energije za ustvarjanje. Danes imam ob sebi prave prijatelje, za katere sem prepričana, da bodo to tudi ostali, in iz dneva v dan sem bolj zaljubljena v življenje ...« pravi pevka.

»Obdobje med 20. in 30. letom mi je prineslo veliko znanja, izkušenj, novih poznanstev, prijateljstev, takšnih in drugačnih zgodb, spoznanj ... Prav zato danes nekatere stvari dojemam povsem drugače, kot sem jih pred desetimi leti. Najbrž tudi zato, ker sem človek, ki po svetu hodi z odprtimi očmi, ker zelo rada prisluhnem ljudem, izmenjujem mnenja, se pogovarjam, razmišljam ... Tudi glede žuriranja se stvari obračajo, vendar ne na bolj umirjeno stran, ampak na tisto vedno bolj poskočno, živahno, neutrudno! (smeh) Tukaj pa mi želje in energije ne zmanjka! Skratka, vse bolj se mi 'žaga'!!!« nam je veselo povedala Tanja.

Z oboževalci bo preživela dan in noč

Pevka ima že kup načrtov za prihodnost. Večina je seveda glasbenih. »Glavni projekt, ki se bo zgodil v soboto, 28. julija, je Prekmurska Žagarija. Gre za organiziran celodnevni izlet z avtobusom, kamor se lahko prijavijo vsi, ki bi si želeli z menoj preživeti nepozaben dan in seveda noro noč! Čez dan bomo skupaj uživali v prekmurskih lepotah in dobrotah, zvečer pa nas čaka žur v Murski Soboti na Dianini noči, kjer bo z menoj na odru tudi moja spremljevalna skupina Avantura iz Prekmurja. Ljudje se bodo na avtobus lahko vkrcali v Ljubljani, Celju ali Mariboru, prijavijo se lahko na naslovu info@studio-gong.si,« pravi Tanja, ki bo imela za dopust to poletje bolj malo časa.

»Celo poletje bo delovno, saj me čaka veliko nastopov, veselic, zabav ... V prostih dneh pa bom zagotovo za kakšen dan skočila med valove, se povzpela na kakšen hrib, veliko rolala, obiskala katerega od zabaviščnih parkov, prebrala nekaj knjig ... V vročih dneh bom veliko poslušala in seveda tudi na ves glas prepevala svojo novo pesem z naslovom Zame zakantaj, ki poje o nepričakovani poletni romanci v Piranu, kjer mi s kitaro začara srce lep Istran!« se smeji Tanja, ki ima veliko razlogov, da je lahko na svojih prvih 30 let zelo ponosna.

»Ponosna sem na svoj učiteljski poklic, pri svojem pevskem delu pa najbolj na to, da že 16. leto sodelujem z isto delavno ekipo, ki jo vodi Miki Šarac. Prav naše dobro sodelovanje nam postavlja vedno nove izzive, spodbuja napredek in nas vodi do uspehov.«

Otroške zabave

Tanja se z veseljem spominja svojih otroških let, še posebej rojstnodnevnih zabav. »Mislim, da svojih otroških praznovanj ne bom nikoli pozabila! Spomnim se, da smo vedno veliko plesali, se obmetavali z vodnimi balončki, uživali v naravi, se na dvorišču pred blokom, kjer smo takrat živeli, podili naokrog celo v kopalkah, saj je bilo 1. julija vsako leto zelo vroče! Ker sem praznovala med počitnicami, smo bili lahko vedno tudi dlje pokonci, in to mi je bilo zelo všeč!«