Tanja Žagar rees ne more iz svoje kože, samo poglejte si, kaj je "ušpičila" tokrat (in pokazala je čisto vse)

11. 12. 2024
Deli

Velja za damo, ki se še kako rada suče tudi v domači kuhinji.

Prazniki imajo poseben pomen v življenju Tanje Žagar. To je čas, ko svoje domače razvaja z dobrotami, ki jih sama ustvari v domači kuhinji, ob tem pa tudi oboževalcem pokaže, kaj je pripravila. Tokrat so bili na vrsti domači piškoti, za katere smo prepričani, da so hitro izginili z mize. Že na videz so okusni, Tanjini domači pa so jih z veseljem "testirali."

Preberite še: Ooo, tako lepo je v domu Luke Dončića, tokrat je Anamaria to naredila prvič!

Odločila se je, da bo spekla priljubljene piškote - razpokančke. V svoji Instagram zgodbi je objavila nekaj posnetkov nastajanja teh sladkih grižljajčkov, skupaj z receptom, po katerem jih je pripravila. Tako jih lahko tudi vi pripravite za svoje najbližje.

In tukaj je Tanjin recept: "Stopiš 200 g čokolade in 50 g masla. Nato penasto stepeš 2 jajci, 80 g sladkorja v prahu, enim vanilij sladkorjem ter ščepcem soli. V to penasto zmes dodaš stopljeno čokolado, 210 g ajdove moke in pol pecilnega praška. Oblikuješ kroglice in jih povaljaš v sladkorju v prahu. Pečeš deset minut na 180 stopinj."

piskoti-tanje-zagar.jpg

Piškoti Tanje Žagar

Instagram/posnetek zaslona

Recept je res preprost, končni rezultat pa odličen, tako da ne dvomimo, da bo marsikdo v prihodnjih dneh pekel piškote prav po Tanjinem receptu. Uporabila je ajdovo moko, ki je v kombinaciji s stopljeno čokolado res pravi užitek za brbončice.