Tanja Žagar skozi čas: Glasbena rekorderka v vseh pogledih

Tanja Žagar skozi čas: Glasbena rekorderka v vseh pogledih (foto: osebni arhiv, Grega Gulin, Saša Radej, Goran Antley, Primož Predalič, Helena Kermelj) osebni arhiv, Grega Gulin, Saša Radej, Goran Antley, Primož Predalič, Helena Kermelj
Vir: Lady
31. 8. 2017

Pri rosnih 14 letih je začela peti v skupini Foxy Teens in vse od takrat je Tanja Žagar prisotna na sceni. Njeno občinstvo je veliko in ima veliko oboževalcev, ki ljubijo njeno glasbo in njene energične nastope. Zadnje čase pa o Tanji beremo vse več, saj bo kmalu postala mamica, njena nosečnost in oče otroka pa sta zavita v tančico skrivnosti. Ozrli smo se nazaj, kako se je Tanja spreminjala in odraščala pred našimi očmi.

Pevka, pianistka in profesorica glasbene pedagogike se je rodila 1. julija 1982 v Kranju. V Ljubljani je končala osnovno šolo in glasbeno gimnazijo. Leta 1996 je postala članica legendarne najstniške skupine Foxy Teens, s katero je pela do leta 2005, v vseh teh letih pa je dosegla tudi zavidljive glasbene uspehe.

Med drugim je dvakrat zmagala na festivalu Slovenska popevka, leta 1999 in 2011. Izdala je pet albumov in posnela 22 videospotov. Nastopila je v treh dokumentarnih filmih, v igranem filmu in na številnih mednarodnih festivalih. Njena največja uspešnica je bila Naj pada zdaj dež. Njena prva samostojna pesem je bila Odhajam, sledila ji je pesem z naslovom Lario dada, s katero je prvič osvojila vrhove slovenskih lestvic.

Med letoma 2005 in 2007 je navdušila s pesmimi Pet poljubov, Naj se ve in Neka te, ki so postale že skoraj ponarodele. Avgusta 2007 je osvojila prvo nagrado na mednarodnem festivalu v Ohridu s pesmijo Neka te, neka te. Leta 2008 je izdala prvi samostojni album Tiho tiho čas beži, ki je najbolj prodajani album tistega leta. Istega leta s pesmijo Dani sretni osvojila prvo nagrado na mednarodnem glasbenem festivalu Melodije Mostara. V vseh letih je imela že okoli 150 koncertov, prireja pa tudi Žagarijo, kjer se s svojimi oboževalci poda na kakšno potovanje.

E. J.