To je napovedala že pred časom in svojo obljubo tudi uresničila!
Nobena skrivnost ni, da se naša pevka Tanja Žagar odlično znajde v kuhinji. Za svoje najbližje rada pripravlja dobrote, s katerimi jih razvaja. Ob rojstnih dnevih peče okusne torte, ki jih tudi pokaže oboževalcem in prav vedno požanje številne pohvale, saj se loti takšnih, ki jih ni tako preprosto narediti.
No, konec poletja je napovedala, da se bo lotila nečesa drugega, in sicer gre za okusno prilogo, ki se odlično ujema z mesnimi jedmi, predvsem tistimi z žara (pa tudi s pečeno zelenjavo). Gre za pindjur, prilogo, ki je podobna ajvarju, a vseeno malce drugačna. V svoji Instagram zgodbi je delila recept, po katerem ga je pripravila.
Uporabila je sledeče sestavine:
- 1 melancan
- 3 rdeče paprike
- 1 paradižnik
- česen, peteršilj, olivno olje
Priprava:
Zelenjavo položite na pekač, pečico ogrejete na 200 stopinj. Pečete jo okrog 45 minut, nato jo ohladite in olupite, papriki odstranite semena. Potem zelenjavo z vilico "nacufate" in odstranite trde dele paradižnika. V posodi vse skupaj zmešate, dodate olje in sol ter na drobno nasekljan česen (z njim ne pretiravajte). Maso prestavite v ponev, mešajte okrog 10 do 15 minut, da vsa tekočina izpari in nastane gosta zmes. Na koncu vmešajte še peteršilj.
Očitno ji je pindjur odlično uspel, saj je objavila še en zapis in svojim sledilcem sporočila, da je tako dober, da ga kar ne more nehati jesti. Seveda so ji to še kako privoščili - njen trud je bil poplačan z odlično prilogo in prepričani smo, da je bo zelo hitro zmanjkalo. Bravo, Tanja!
Novo na Metroplay: Bojan Cvjetićanin o novem albumu, najbolj osebnih pesmih in kakšen je na domačem kavču