Tanja Žagar: Tudi letos bo nagica!

"S starši smo se občasno odpravili tudi 
na nudistično plažo in bilo je super,” 
se svoje prve izkušnje spominja Tanja. (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Nova
16. 8. 2015

Tanja Žagar je glasbenica, za katero se že desetletje ozirajo številni posamezniki. Pa ne samo zaradi njenega privlačnega videza, rdečelaska je namreč od nekdaj veliko pozornosti pritegovala tudi s svojo ljubeznijo do nudističnih plaž. O prvih spominih na poletje brez kopalk, najstniških avanturah in prigodah, ko se je srečala z oboževalci, pa je z zgovorno Gorenjko spregovorila tudi Nova.

"Kakšen dan pa bom preživela še ob jezerih, saj imajo prav poseben čar."
Tanja svoje letošnje počitniške destinacije še ni izbrala.

"Kopalke pravzaprav zame niso bile nikoli obvezna oprema za na morje, saj se spomnim, da sem bila že kot deklica najraje brez. S starši smo se občasno odpravili tudi na nudistično plažo in bilo je super," se svoje prve izkušnje spominja Tanja in dodaja, da se prav zaradi tega gola nikoli ni počutila neprijetno. "S tem nisem imela in še danes nimam težav. Če bi jih imela, se pač tovrstnemu uživanju na morju ne bi prepustila," pojasnjuje. In čeprav bi si številni želeli, da bi se s simpatično pevko znašli na enem izmed nudističnih kotičkov naše obale, želja pravzaprav niti ni tako zelo neuresničljiva. Kot pravi Tanja, je slovenska obala polna skritih kotičkov, prav tako pa je na plaži ne presenetijo več oboževalci, saj jih je v Adamovem kostumu srečala že kar nekajkrat.

"Rada sem  v družbi, rada se pogovarjam, rada  se zabavam!""Iskanje skritih morskih kotičkov se je pri meni začelo, ko so se začele moje srednješolske morske avanture. Takrat, ko ti dejavnosti, kot so sončenje, nabiranje školjk, plavanje, branje knjig ... nikakor več niso na prvem mestu! In prav v tistem času sem našla največ skritih kotičkov, kamor še danes rada zahajam. Zanimivo je, da se mi do danes še ni zgodilo, da bi bil katerikoli od njih, ko sem prišla tja, že zaseden. Ko se bo to zgodilo, pa se bom z veseljem in navdušenjem podala v odkrivanje novih kotičkov, kjer je tudi lepo za uživanje v dvoje!" je pojasnila Tanja in dodala, da je na nudistični plaži srečala že prijatelje in sosede ter tudi popolne neznance, ki so se navduševali nad njeno glasbo. "Bilo je zelo prijetno in prav nič čudno! Nihče od njih ni posegal po fotoaparatu in na vsak način želel spominske fotografije, kar pomeni, da sem naletela na zrele ljudi, ki me spoštujejo in razumejo, da to početje v tistem trenutku res ne bi bilo primerno," se srečanj spominja Tanja, ki si poletni oddih najraje privošči v dvoje. "Sicer sem se tudi sama že odpravila, vendar nisem tip človeka, ki bi v tem najbolj uživala. Rada sem v družbi, rada se pogovarjam, rada se zabavam ... samoto pa potrebujem takrat, ko pišem nova besedila. Takrat neskončno uživam sama s seboj. In glede na to, da bo letos jeseni izšla moja nova plošča, bom v letošnjem poletju preživela tudi kar nekaj takšnih trenutkov," še dodaja.

KOPALKE BODO POČIVALE

Čeprav smo že konkretno vstopili v poletja, pa Tanja svoje letošnje počitniške destinacije še ni izbrala. "Svoje morske načrte uresničujem med tednom, ko imam poleti zaradi šolskih počitnic več prostega časa. Tako bom tudi letos svojim kopalkam nekajkrat pustila nase, večji del morskih dni pa bodo lahko počivale. Točno kje in kdaj, še ne vem, saj se pri meni vse dogaja zelo spontano. Ker obožujem razne morske zabaviščne parke, se bo zagotovo tudi letos moj smeh slišal z marsikaterega tobogana, kakšen dan pa bom preživela še ob jezerih, saj imajo prav poseben čar," nam je povedala in dodala, da ima poleti prav tako rada tudi rolerje, kolo in pohodne čevlje, ki jo velikokrat ponesejo v gore ali čez kakšen hrib.

KAJA MILANIČ

Značke: Tanja Žagar