Tanja Žagar: Tudi v nosečnosti deluje s polno paro!

31. 7. 2017 | Vir: Nova
Deli
Tanja Žagar: Tudi v nosečnosti deluje s polno paro! (foto: osebni arhiv)
osebni arhiv

Vedno energična in nasmejana pevka Tanja Žagar, ki se uvršča med najpriljubljenejše slovenske pevke, tudi po razkritju ene od najlepših življenjskih novic, da je v pričakovanju prvorojenca, na glasbenem področju deluje s polno paro, brez oddiha.

Poskočno rdečelaso nosečnico smo ujeli v Kopru, kjer nam je v ekskluzivnem intervjuju razkrila kar nekaj zanimivosti.

Tanja, ste ena od najpriljubljenejših slovenskih glasbenic, ki že leta z glasbenimi uspešnicami pod odrom združuje staro in mlado.

S svojo glasbeno ekipo delamo profesionalno, k vsakemu novemu projektu, nastopu in koncertu pristopamo z veseljem in velikim delovnim zanosom, novih idej in volje pa nam ne zmanjka. Svoje pesmi imam rada, uživam, ko jih pojem ljudem, uživam v druženju z vsemi, ki me pridejo poslušat in se skupaj z mano zabavat, in prav vsak nastop je zame najpomembnejši. Mislim, da vse našteto prispeva k temu, da se ljudje z mano počutijo lepo, sproščeno in da se na moje nastope in koncerte tudi radi vračajo.

Vaša glasbena kariera je bila od skupine Foxy Teens do danes vedno v vzponu, saj ste nekako znali krmariti med dobrimi in slabimi glasbenimi časi v zadnjih letih. Kdo vse je ob vas zaslužen za to, da ste vedno znali narediti pravi poslovni korak na pravem mestu?

Brez tako profesionalne ekipe, kot jo imam, pevske poti ne bi mogla graditi na takšen način. Ogromno je dela v ozadju, ki ga jaz ne morem niti ne znam opravljati, pa tudi ne bi bilo primerno, da bi se sama kot izvajalka ukvarjala z določenimi stvarmi. Zato gre največja zahvala Mikiju Šarcu in njegovi založbi Gong Records. Skupaj delamo že 21 let in na naše sodelovanje sem zelo ponosna. Moja ekipa mi sledi, upošteva moje želje ter vizijo in tako skupaj uspešno korakamo naprej.

Tanja Žagar

Katera od vaših uspešnic vam je najbolj pri srcu oziroma ima poseben pomen za vas?

Težko rečem, katera pesem mi je najbolj pri srcu, saj se je vsaka zgodila z določenim razlogom, vsaka s seboj prinaša neko zgodbo in čustva, pa še tako različne so si med seboj, da je že zato težko izbrati najljubšo. Ena od tistih, brez katere ne mine prav noben moj nastop ali koncert, pa je Tiho, tiho čas beži. Izpostavila bi jo tudi zato, ker letos ta pesem praznuje deset let, in čeprav sem jo že tolikokrat zapela, me še vedno vsakič znova gane, da se mi naježi koža.

Poletno sonce že veselo pripeka in verjamem, da vam je težko najti kotiček ob morju, kjer ne bi bilo nezaželenih pogledov in ljudi, ki bi motili vaš mir. Kam se najraje zatečete, kakšen je vaš idealni odklop ob morju?

Še dobro, da se tako zelo rada potepam kar tako za nosom, saj sem prav na teh potepanjih odkrila kar nekaj čudovitih, mirnih kotičkov. Uživam v naravi, na dolgih sprehodih, rada se povzpnem na kakšen hrib, kjer se v planinski koči najem domačih dobrot, rada kolesarim, rolam in ob morju berem knjige. Znam si narediti tako, da mi je povsod lepo! Prostor se mi sploh ne zdi pomemben, pomembno mi je, da sem z ljudmi, s katerimi uživamo v družbi drug drugega!

Morje je vsekakor vir energije, tako je tudi tradicionalna Fešta kalamarov in Mediterana v Kopru nekaj posebnega, saj glasbeniki nastopijo le nekaj korakov od morja. Mnogo promocijskih fotografij ste posneli s pogledom na Koper in zaliv. Ima Koper posebno mesto v vašem srcu?

Nastopi tik ob morju imajo res prav poseben čar. Vzdušje je še posebej sproščeno, neobremenjeno in seveda še bolj romantično. Prav na Koper imam lepe spomine iz otroških let, saj smo s starši večkrat prišli na kakšen izlet, poleg tega sem pred nekaj leti tu snemala videospot za pesem Poletje je najin čas. Vsekakor mi bodo v spominu za vedno ostale tudi nore noči s Fešte kalamarov in Mediterana, kjer se zberejo vsa Slovenija in vse generacije. Za mojo pozitivno energijo pa so najbolj krivi moja družina in prijatelji, saj sem obkrožena z ljudmi, ki so večni optimisti in imajo radi življenje. Tako tudi sama to dobro voljo in pozitiven pogled na svet z velikim veseljem prenašam med poslušalce.

Tanja Žagar

Pred kratkim ste razkrili, da boste kmalu mamica. Na družabnem omrežju ste na svoj rojstni dan objavili zgovorno fotografijo z nosečniškim trebuščkom. Kako poteka nosečnost, glede na to, da nastopate vse poletje?

Hvala, za zdaj je vse dobro in upam, da tako tudi ostane. Veselim se vseh poletnih žurov, ki nas še čakajo!

Že razmišljate o jesenskem dnevu, ko vas bo razveselil dojenček in vam razširil nove dimenzije v življenju?

Seveda. Razmišljam, sanjam, upam, si želim, hrepenim ... Vse to mi, tako kot vsem, prinaša lepe občutke.

Si želite raje fantka ali deklice?

To zame ni pomembno. Ne najdem nobenega razloga, zakaj bi si lahko bolj želela dečka od deklice ali obratno.

Se nameravate ob rojstvu otroka za nekaj časa posloviti od odrov ali načrtujete hitro vrnitev nazaj pred občinstvo?

Mislim, da je za zdaj prehitro o čemerkoli govoriti. Vedno sem se ravnala po svojih občutkih in tudi tokrat ne bo nič drugače. Kaj, kako, zakaj, kdaj. Vse ob svojem času. Sicer pa, kot poje verz v eni od mojih pesmi: "Kaj jutri bo, le kdo ve to, ta je trenutek za naju!"

Užitki na plaži

In kako Tanja, ki je le težko pri miru, tudi v nosečnosti izkoristi trenutke na plaži? "Ker se ne sončim, vedno najdem senco, kjer berem, rešujem sudoku, križanke in pišem nova besedila. Vsako leto pa tudi kar nekaj preplavam, saj se v vodi počutim odlično. Kamorkoli se že odpravim, obalo vedno prehodim po dolgem in počez, zadnja leta pa so obvezna oprema na plaži tudi balinčki in oprema za badminton."

Mnenje Lepe Afne

Za mnenje o odrski obleki Tanje Žagar smo povprašali tudi Novino modno in lepotno strokovnjakinjo Leo Filipovič (Lepa Afna). Tanji je ta oblekica očitno zelo pri srcu, saj jo je nosila že na nekaj zadnjih nastopov. Lea je povedala: "Joj, lahko bi bila tako krasna nosečka, pa je tole bolj 'mamasto' kot pa 'kjut'. Z obleko je narobe preveč stvari, od tega, da je zmečkana, prekratka, odpeta zadrga, pa še obleka poka po šivih. Dobesedno. Tudi žabice in čevlji ji ne delajo nobene usluge. Potrebuje stilistko, da jo vzame v roke in jo spremeni v Tanjo Žagar, kot smo je vajeni! Tale obleka pa v pokoj! Takoj!!!"

ALOJZ PETROVČIČ

Novo na Metroplay: Jure Godler iskreno o delu sebe, ki je javnosti skrit | Po mojem okusu