Tanja Žagar za abrahama spet v šovu?

Številni so rekli, da je <br />tudi v plesu prava <br />profesionalka! (foto: Miro Majcen) Miro Majcen
Vir: Nova
11. 6. 2019

Dobre tri mesece so gledalci pred malimi zasloni lahko spremljali plesni šov Zvezde plešejo in med vsemi zvezdnimi pari si je plesni globus na koncu priplesala pevka Tanja Žagar v družbi profesionalnega plesalca Arneja Ivkoviča. 

Da sta bila med vodilnimi na plesnem parketu, se je začutilo in videlo, a o zmagi si nista upala razmišljati na glas. Tanja in Arnej sta tako sebi kot širni Sloveniji dokazala, da sta iz tedna v teden nadgrajevala svoje plesno znanje in vsako nedeljo postregla s plesnimi spektakli. Čeprav ju je čakalo veliko dela, sta v vsakem plesnem koraku tudi neizmerno uživala.

Plesni izziv se je zaključil, v kakšnem spominu vam bosta ostala zadnji večer in finale?

V finalu je bilo v zraku nekaj posebnega. Občutek velikega veselja in navdušenja, ker sva priplesala do zadnje oddaje, se je mešal z vsemi lepimi spomini iz predhodnih oddaj, pa tudi z malo žalosti, ker se je naša plesna pravljica zaključevala. Še posebej pa mi je bilo lepo, ker so bili v zadnji oddaji spet z nami prav vsi plesalci, tako da je bil spet združen naš razred 2019.

Več kot dva meseca ste stali v plesnih čevljih in usvojili številne plesne korake. Kateri izziv na plesnem parketu vam je bil najtežji in kateri ples ste odplesali z največjo strastjo?

Najtežje se je bilo naučiti kuglo, saj bi za to, da bi jo lahko res obvladala, potrebovala veliko več časa. Velikokrat nama je uspela, velikokrat pa tudi ne. Bodo pa za vedno ostali nori spomini na učenje te najine kugle! (smeh) Prav posebno strast pa sem čutila pri tangu, pasodoblu in rumbi. Ti trije plesi prinašajo drugačen, prav poseben stik z očmi med plesalcem, in to daje telesu prav poseben občutek.

Boste svoje usvojeno plesno znanje prenesli tudi na svoje koncerte, nastope?

To je moja velika želja in nov cilj. Pripraviti želim glasbeno-plesni šov s profesionalnimi plesalci, s katerimi smo bili skupaj v oddaji Zvezde plešejo. Zelo so mi prirasli k srcu, občudujem jih in verjamem, da bi bili skupaj na moji koncertni turneji odlična kombinacija. Poleg tega mi je žal, da bi se naša zgodba zdaj kar končala. Prepričana sem, da bi bili tudi gledalci šova zelo veseli, če bi imeli priložnost videti nas tudi v živo. Zato si bom prizadevala, da se zgodi nekaj novega in vrhunskega!

Ob sebi ste imeli čudovitega plesalca. Koliko vam je bil v oporo, da ste lažje prestali to novo preizkušnjo v življenju?

To, da sem za svojega plesalca dobila Arneja, je sreča! Plesalcev si namreč nismo izbirali sami, ampak nam jih je določila ekipa. In za naju lahko rečem, da so zadeli, bolj ne bi mogli, pa čeprav sem bila na našem prvem, spoznavnem večeru, ko še nismo vedeli, s kom bomo plesali, prepričana, da z njim zagotovo ne bom, ker je prevelik zame. Oziroma sem jaz premajhna zanj! (smeh) Skratka, najini energiji sta za skupaj, karakterno sva se odlično ujela, in čeprav smo dva meseca in pol res delali na polno, sva to od začetka do konca počela z velikim navdihom, zagonom in sproščenostjo. Najin 'štoserski' duh je bil ves čas z nama in tako je vse skupaj minilo zelo hitro oziroma prehitro. Arnej mi je bil res velika opora, vedno pripravljen komunicirati, analizirati, se družiti in seveda trenirati, tako da sem se v vsakem trenutku lahko obrnila nanj s kakršnimkoli vprašanjem, idejo, prošnjo za nasvet ...

Dejali ste, da ste se bali višine, nato pa ste se zavrteli v neskončnih liftih. Kako ste se spopadli s tem?

Najprej sem mislila, da so določene Arnejeve ideje o tem, kaj bi počel z mano v zraku, samo hec. Pa sem hitro ugotovila, da misli še kako resno. Ker se že od nekdaj bojim višine, sem potrebovala nekaj časa, da sem ta strah vsaj za obdobje šova poslala malo na dopust (smeh), sem pa zelo vesela, da se del tega strahu z dopusta ni vrnil! Skratka, lepo se je bilo naučiti nekaj atraktivnih dvigov in verjamem, da je bil razgled kakšen meter nad Arnejevo glavo najbrž res čudovit, a jaz sem takrat največkrat mižala in se koncentrirala na pristanek. Sem se pa z vsakim novim dvigom počutila bolje in bolj varno in lahko rečem, da sem sčasoma že kar uživala. So mi pa te akrobacije povzročile kar nekaj bolečin in predvsem veliko modric. Ampak ko zdaj pogledam posnetke, si rečem: "Bravo, Arnej! Hočem šeeee!"

Ste kdaj razmišljali, da bi pevsko kariero zamenjali za plesno?

Hehe, to ne, vedno bolj pa, kot sem že omenila, razmišljam o tem, da bi zdaj usvojeno plesno znanje združila s svojo pevsko kariero.

Res je, da ste že od začetka veljali za eno od boljših plesalk. Ste sami imeli kakšnega favorita?

Sem. Dva od teh sta bila z menoj v finalu in tega sem bila zelo vesela! Sicer pa sem občudovala vse svoje plesne prijatelje, saj je prav vsak moral trdo delati in se truditi, da je v enem tednu usvojil koreografijo in jo v nedeljo po svojih najboljših močeh tudi odplesal v oddaji. Veliko spoštovanje vsem!

Bi se še kdaj preizkusili v takšnem izzivu?

Seveda! Z največjim veseljem. Morda pa spet čez kakšnih 13 let. Ob svojem abrahamu. To bi bilo noro super! (smeh)

In kakšni izzivi vas čakajo zdaj v teh mesecih?

Pred kratkim sva z Igorjem Mikičem posnela zanimiv duet z naslovom Plesi z mano zdaj, ki je pravzaprav nastal prav po navdihu šova Zvezde plešejo. Posnela sva tudi že spot, tako da se bo še naprej na veliko plesalo. Sicer pa me čakajo novi nastopi, snemam tudi pesmi za nov album, ki ga želim izdati konec leta. Kot sem že omenila, se bom resno lotila priprav na carski glasbeno-plesni šov!

Besedilo: MIMA // Fotografije: Miro Majcen