Tanja Žagar: Za njeno kariero skrbi 20 ljudi

Tanja se je v zadnjem desetletju posvečala samo glasbeni poti, njeni rezultati pa so danes še kako vidni. (foto: Matic Bajželj) Matic Bajželj
Vir: Story
13. 10. 2016

Do uspeha nikoli ne vodijo bližnjice in tudi v primeru Tanje Žagar je bilo tako. Na glasbeni sceni je stalnica že dolgih 11 let, v tem času pa je okrog sebe zbrala ekipo, ki ji pomaga do uresničitve sanj. A kot pravi, je dobra ekipa tudi velika odgovornost, saj od njene kariere živi kar deset ljudi.

A kot pravi, nič od tega ni nastalo čez noč.

"Se je pa glavni premik začel dogajati leta 2008, ko smo začeli prirejati moje koncerte. To je bil velik korak naprej in s tem se je seveda večala tudi ekipa. Sama nikakor ne bi mogla voditi svoje glasbene poti na takšen način, saj je v ozadju moje glasbe še ogromno stvari, ki jih jaz ne morem, niti ne znam narediti," nam je namreč povedala in dodala, da to z veseljem prepušča ljudem, ki to znajo.

"Jaz pa skrbim, da je moje delo vedno opravljeno maksimalno. Z založbo Gong Records in Mikijem Šarcem, ki je moj manager in producent, sodelujem že polnih deset let, na kar sem zelo ponosna," je še povedala Tanja, ki se zaveda svoje odgovornosti ob tem, da je od njene glasbe finančno odvisnih kar deset ljudi.

"To je velika odgovornost. A odločitev, da bom to počela tako resno in profesionalno, je bila moja. Za to odločitvijo še danes stojim in glede na rezultate, ki jih prinaša, je bila prava. Če bi vedela, da si želim to početi le kot hobi, bi to vsem vpletenim tudi povedala in naš dogovor o sodelovanju bi bil pač drugačen. Nikoli ne obljubim nečesa, česar ne bom mogla izpolniti, zato o vsem vedno dobro premislim, šele nato delam zaključke," nam je pojasnila glasbenica, ki v zameno za pošten odnos od vseh glasbenih sodelavcev zahteva predanost, kreativnost in kakovost.

In ker je prava profesionalka, se zaveda tudi pomembnosti ločevanja zasebnih težav in kariernih ciljev.

"Delo je delo. Sem profesionalka, zato tudi delam s profesionalci. To pomeni, da se vsi zavedamo, da pri delu prostora za zasebne probleme in težave ni," nam je zagotovila, ko smo jo povprašali o tem, koliko je narava njenega dela vplivala na njeno zasebno življenje in obratno.

Čeprav si to poletje Tanja ni privoščila nobenega daljšega potovanja, nam je povedala, da se novembra odpravlja na prav posebno pot.

"Prvič grem na križarjenje v Grčijo. Tudi to bodo delovne počitnice, saj bo z mano moja skupina, s katero bomo na križarki poskrbeli za nekaj norih noči! Prijave se še zbirajo, informacije o potovanju pa dobite na moji spletni strani in Facebooku," nam je povedala in dodala, da bo teh nekaj dni, čeprav bo oddih delavno obarvan, vseeno posebnih.

"To, da bom osem dni od doma, bo kar malo nenavaden občutek, saj sem bila v 20 letih, odkar pojem, le dvakrat odsotna po sedem dni. Prvič še v študentskih letih, ko sem se s svojo tedanjo simpatijo odpravila v Turčijo, in nato še leta 2007, ko sem zmagala v šovu Zvezde plešejo in za nagrado spet dobila en teden Turčije," nam je namreč v smehu pojasnila.

Napisala Kaja Milanič
Fotografije Matic Bajželj

Značke: Tanja Žagar
Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story41/2016

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 41/2016

Story 41/2016, od 06. 10. 2016