Tanja Žagar: Za slovenske hokejiste na mizo

Vir: Nova
24. 4. 2012

Slovenska hokejska reprezentanca je dokazala, da tudi sveža in mlada imena lahko dosežejo dober rezultat.

Ekipa je ves čas prvenstva v Stožicah dihala skupaj in si tako priborila preboj med svetovno hokejsko elito. Kdor ne skače ni Sloven´c, Slovenija, od kod lepote tvoje, Vem, da danes bo srečen dan in ne nazadnje Avsenikova Golica je po vsaki tekmi in skoraj vsakem golu odmevalo v nabito polnih Stožicah, ki so s hokejskim prvenstvom divizije I dobile svojo pravo podobo.

Številni navijaški rekviziti, vsi za enega, eden za vse, bučna podpora s tribun ... Stožice so bile seveda na zadnjo tekmo, ko je igrala slovenska hokejska velesila, pričakovano premajhne za vse in predvsem v VIP-sekciji je marsikateri pomembnež moral stati, pa ga tudi to ni motilo, samo da je podpiral in navijal za naše rise.

In tudi napaka, ki se je pripetila, ko je na eni od tekem po koncu in naši zmagi namesto slovenske Zdravljice zadonela Golica, ni prav nikogar zmotila, ampak je poteza požela val navdušenja. Golica je navsezadnje še vedno največkrat predvajana pesem na svetu.

Žurka v dvorani, pred dvorano še huje

Da smo Slovenci resnično veseljaški narod, pove tudi slika pred dvorano. Velik šotor, okrog manjše stojnice, med njimi prodajalne z navijaškimi rekviziti, nepopisna vrsta za dišeče čevapčiče in pleskavice, da o gneči pri 'jurčkih' za hmeljeve napitke niti ne pišemo.

A največji žur ravno znotraj velikega prireditvenega šotora pred Stožicami. Klopi so se tresle, ljudje plesali po mizah.

Izjema ni bila niti miniaturna Tanja Žagar, ki si je po hokejsko dala duška in pošteno zažurala ter proslavila z vsemi navijači. Domače je z veseljem zapel tudi Domen Kumer, svoje dodala Saška Lendero, seveda pa organizatorji niso pozabili na kralja ljudskih src Wernerja.

Teden dni, ki ga tisti, ki smo bili del evforije, še dolgo ne bomo pozabili. Tisti, ki pa ste ostali doma, ste, milo rečeno, zamudili številne dobre 'fešte'.