Tanja Zajc Zupan: Zime nimam prav rada, ker me rado zebe

Tanja Zajc Zupan: Zime nimam prav rada, ker me rado zebe (foto: Goran Antley) Goran Antley
7. 1. 2020

Polna lepih želja je v novo leto stopila tudi naša priljubljena citrarka Tanja Zajc Zupan, ki je ena izmed tistih Slovencev, ki imajo raje poletje kot zimo, čeprav priznava, da je tudi ta letni čas lep.

"Zime nimam prav rada, ker me rado zebe. Ko sta bila otroka še majhna in v srednji šoli, smo smučali na Krvavcu. Zdaj pa se smučanja malo izogibam. Tudi zato, ker se bojim poškodb. V terme ne hodim, ker imam odpor do bazenov. Čez celo leto imam najraje morje, ker me že sama voda zelo pomirja. Ali pa kakšno ekskurzijo po svetu. Februarja sem povabljena k Slovencem v Kanado in se zelo veselim," je dejala Tanja Zajc Zupan, ki nam je še zaupala, kako se v tem času bori proti prehladom: "Verjamem, da me pred prehladi varujejo domači zeliščni čaji z medom in limono. Pogosto dam vanj tudi ingver. Čez zimo jemljem tudi cvetni prah, magnezij in vitamine. Zvečer si pred spanjem skuham konopljin čaj in vzamem kapljico konopljine smole. To je za boljše spanje, saj je spanec zelo pomemben gradnik imunskega sistema."

Sicer pa priljubljeno citrarko že 25. januarja čaka prvi koncert v novem letu in to v Postojni. "Nadaljujem z novim konceptom mojih koncertov Koncert mediteranskih pesmi s klapo Histri. Tako, da novo leto zame ne predstavlja kaj posebnega, le da si kakšen dan vzamem prosto," je dejala glasbenica.