Tanjo Ribič čakajo številni novi projekti

Tanjo Ribič čakajo številni novi projekti (foto: Mediaspeed) Mediaspeed
Vir: Nova
20. 2. 2018

Igralka Tanja Ribič je odločno zakorakala v novo leto, v katerem jo čaka vrsta projektov, vse od nastopa na Emi do samostojne glasbene monokomedije, ki naj bi luč na slovenskih odrskih deskah ugledala spomladi. Tako tudi po koncu oddaje Znan obraz ima svoj glas, v kateri je nastopila v vlogi žirantke, ne bo časa za počitek, temveč se je s polno paro lotila novih projektov.

"Ne morem verjeti. Pogrešala sem glasbo, vendar nisem vedela, kako bi se vsega skupaj lotila. Potem pa je spet gora prišla k Mohamedu. Nastopam v muzikalu Trač, kjer sem lahko združila svoje tri velike ljubezni – ljubezen do glasbe, igre in komedije. Za to se imam v veliki meri zahvaliti pokojnemu velikemu veleumu Gašperju Tiču," nam je ob vprašanju o novih glasbenih izzivih, ki jo čakajo v prihajajočih mesecih, odgovorila Tanja in nadaljevala: "Razpištolim se na polno, pokažem vso ljubezen in čas. Ljudje se po koncu predstave vračajo domov polni radosti. Velikokrat pozabimo, da je tudi to namen umetnosti. Pri tem ne mislim cenene zabave, temveč zgolj razsvetljeno radost."

Prav nastopanje v muzikalu Trač ji je ponudilo izjemno priložnost za nov glasbeni izziv, glasbeni bend, ki ga je ustanovila s številnimi izjemnimi glasbeniki. "Z glasbenimi akademiki, ki tudi nastopajo v Traču, smo se zelo dobro spoznali in se zbližali. Dobili smo idejo, da naredimo bend. Basist Goran Rukavina je tako začel ustvarjati priredbe z moje prve plošče," pojasni igralka in pevka, ki bo letos nastopila tudi na slovenskem izboru za pesem Evrovizije. Vsi se še danes spominjamo njene nepozabne pesmi Zbudi se, s katero je leta 1997 zastopala našo državo v Dublinu. Kaj pa nam pripravlja tokrat?

Polna novih  projektov

"Vzporedno s tem pa se je zgodilo tudi, da sem poklicala Raaya, češ, ali ima kaj zame. On je pravi 'wunderkind', ki je natančno prečital, kaj mi paše. Pesem mi je tako pisana na dušo. Poslali smo jo na Emo in bili smo sprejeti," pojasni svetlolasa umetnica, vendar pa to še zdaleč ni vse. Ob tem pripravlja še prav posebno predstavo, v kateri bo prvič sama vzela v roke vajeti in stopila zunaj vseh okvirjev.

"Sem otrok socializma. Navajena, da me ljudje vedno pocukajo za rokav, kaj naj si ogledam. Pri tem imam zelo malo vpliva. Vedno tako poješ le skuhano jed. Zato sem se odločila, da enkrat za spremembo jaz prva stopim v kuhinjo. Z Rokom Vilčnikom tako ustvarjava predstavo, ki bo temeljila na moji osebni izpovedi, pogledih na svet in ljubezen, prepletenih z glasbo, naslov pa bo Tako ti je mala moja. Glasbena monokomedija s pridihom stand upa. Pravi preplet vseh mojih ljubezni, ki mi neskončno veliko pomenijo. Želim si, da bi vse lahko izpeljala brez izgorelosti, vsaj do sredine marca," prizna iskreno.

Ob tem še razkrije svoje strahove: "Vedno me je bilo strah, kako se bom lotila tega. Nagnjena sem k nesigurnosti, tremi. Strah me je, da bom pozabila tekst ... Če pa nastopam kot jaz, brez napisanega besedila, črpam neizmerne ideje, ki jih prevedem in izvedem. Tako se sprostim. V tej predstavi bom brez okvirjev lahko povsem sproščena."

Besedilo: Nika Arsovski // Foto: Miro Majcen, Igor Zaplatil, Goran Antley, Mediaspeed

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri