Tanjo Zajc Zupan razjezila kazen za prehitro vožnjo

Tanjo Zajc Zupan razjezila kazen za prehitro vožnjo (foto: Goran Antley) Goran Antley
Vir: Nova
22. 2. 2018

Tanja Zajc Zupan pravi, da so ji pokvarili večer, ki je bil sicer poln emocij in lepih občutkov s čudovitega koncerta v Novi Gorici s Klapo Volosko.

Naša priljubljena citrarica Tanja Zajc Zupan, ki zaradi številnih nastopov veliko časa preživi v avtu, je bila pred kratkim neprijetno presenečena, saj si je, ko se je vračala s koncerta, prislužila kazenske točke.

"Plačati moram 125 EUR in dobila sem tri kazenske točke. Sprašujem, kakšen je bil namen policistov, ki so me v soboto ob 23.50 ustavili na relaciji Domžale–Kamnik, ker sem prehitro peljala, in to 69 km/uro, omejitev pa je bila 50 km/uro. Merili so od servisa Toyote v Domžalah do Elektra Verbič, kjer so me pred Paparottijem zaustavili na zasebnem dvorišču. Ne levo ne desno nobenih hiš, nikogar nisem ogrožala, ni bilo prav nobenega prometa," nam je zaupala citrarica, ki je ob tem dodala, da prevzema vso odgovornost za prehitro vožnjo.

"Ampak vprašam se, kakšen je bil namen, poduk, čemu? Suhoparno sporočilo je bilo: kontrola prometa, dokumente, prehitra vožnja, plačajte, pa pike ste dobili. Ampak še enkrat pravim, ob polnoči z 69 km/uro na polju res nisem nikogar ogrožala! Torej človek upravičeno dobi občutek, da je to nabiranje denarja in izkazovanje moči, znašanje nad občani ... Zanimivo pa, da policisti nikoli nimajo radarja pred radomeljsko šolo, pred vrtcem v času, ko so na cesti otroci, pa v naseljih od Domžal do Šmarce, ki je za ene poligon," je še dejala Tanja, ki pa se še sprašuje, zakaj ji niso pokazali na radarju, da je bila res prehitra.

Foto: Goran Antley