Tara Zupančič ima svoj koledar - tudi za dobrodelni namen!

Vir: Nova
2. 1. 2018

Lepa voditeljica Tara Zupančič, dekle pevca Siddharte Tomija Megliča, se je odločila za prodajo koledarja s svojimi fotografijami. Te niso prav nič razgaljene, ampak zelo estetske. Od 12,99 evra, kolikor koledar stane, bo 4 evre namenila društvu Angelske šapice, saj se Tarinega srca najbolj dotaknejo zavržene živali.

Pobudo za koledar je sicer dala njena družina, ki bo svojo Taro rada gledala vse dni v letu. Tara se je odločila, da jim bo koledar podarila za novo leto. Ko pa je še preostalim povedala, kakšno bo njeno letošnje darilo, so koledar želeli imeti kar vsi. In se je odločila: koledar bom prodajala, del denarja pa bom dala v dobrodelne namene, in sicer za zavržene živali.

Tara sicer nasploh rada sprejema hitre odločitve: "Zgodila se je tako rekoč z danes na jutri, nisem veliko razmišljala. To počnem kar pogosto (smeh)."

Tara Zupančič: Visela bo na  vaši  steni

Tara pa je rada tudi dobrodelna: "Vseskozi podarjam oblačila ljudem, ki si jih ne morejo privoščiti, pa tudi razne predmete, ki jih ne uporabljam, Za živali skupaj z mamo zbirava odeje in podobne zadeve ter jih nato odneseva v zavetišče."

Njena mama ima namreč kar 13 muck, za katere skrbi. Živijo poleg kmečkega turizma, kamor nekateri ljudje prinesejo živali, za katere ne želijo skrbeti, Tari in njeni mami pa srce ne da, da bi jih pustili lačne in na mrazu – vse jih sprejmeta, nahranita in jim dasta toplo odejico, potem pa jih oddata s pomočjo zavetišč, tako da zagotovijo topel dom zavrženim živalim. Lani sta Tari poginila kar dva kužka, letos pa ima le eno mucko, s katero ima veliko veselja.

"Ko vidim objave o živalih, ki so lačne in nimajo kje spati, me zaboli srce. Tako sem se odločila. Pošljem svoje slikice v 'svet' in delni izkupiček podarim društvu Angelske šapice. Njim, ki so kot angelčki za vse tiste živalske dušice.« Koledar s slikami lepe tare – 12 fotografij za 12 mesecev – boste lahko kupili za 12,99 evra, 4 evre od vsakega prodanega koledarja pa bo namenila Angelskim šapicam.

Foto: Katja Žagar, Matjaž Tančič