Tara Zupančič je nekoč smučala na lesenih smučeh

Tara Zupančič je nekoč smučala na lesenih smučeh (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Lady
7. 3. 2017

Novopečena voditeljica oddaje Zvezde plešejo se je letošnjo zimo po 14 letih odpravila na smučanje v francoski Valmeiner. Tja se je odpravila z večjo družbo, ki so jo sestavljali prijatelji in družina, sam oddih pa je minil dokaj športno.

"Ves čas smo smučali, zato ni bilo časa za razvajanje. Dva dni je sicer pihal veter in takrat smo hodili naokoli in počivali," pove Tara, ki je po več letih počitka pred intenzivno športnim oddihom potrebovala kakšen dan za regeneracijo. Svojih smučarskih začetkov se Tara zelo rada spominja, saj je veliko časa na domači beli strmini preživela z dedkom. "Stari ata me je učil smučati na vikendu, kjer smo imeli žičnico na vrv," pojasni Tara, ki se za vse naučeno lahko zahvali prav njemu. "Sem pa z njim hodila tudi na tekmovanja s starimi smučkami – oldtajmerji, kjer so bili vsi oblečeni v stare obleke in opremljeni z lesenimi smučmi." Na tekmovanja ji je ostal zelo ljub spomin, saj so bila povsem neobičajna."Atu se je res fino zdelo, da sem ga spremljala. Še plesala sva na zaključnih podelitvah, se spomnim, ... polko in valček, kar je v tistih starih čevljih izgledalo res noro elegantno," pove v smehu in doda, da je rada tekmovala.

"Tekmovanja so mi bila tudi neke vrste izziv zaradi lesenih smuči, ki so pripete samo na sprednjem delu čevlja, podobno današnjemu teku na smučeh." Kot najstnico pa jo je smučanje minilo zaradi zelo preprostega razloga. "Na živce mi je šel mraz, veter in vsa ta krama, ki jo je treba jemati s seboj v hribe. Po nekaj letih tudi žičnice ni bilo več, zato je tisto veselje malo upadlo," pojasni Tara, ki poleg tega tudi ni bila preveč navdušena nad šolami v naravo, tako se ji je smučanje za nekaj časa kar malo zamerilo.

M. P.