Tara Zupančič: Njeno srce bije za rokerja

Pomlad je Tarin čas, takrat pri njej vse zacveti, za Tomija pa pravi, da so užgale strele.
 (foto: Lea Press) Lea Press
Vir: Lea
13. 4. 2016

Simpatična manekenka, umetnica, voditeljica oddaje Pop In Tara Zupančič je od leta 2008, ko je postala miss Alpe Adria, spoznala veliko različnih ljudi. Med njimi tudi svojo novo ljubezen Tomija Megliča, pevca skupine Siddharta − letošnjo pomlad so preskočile iskrice.

Še lansko pomlad je v njej čustva prebudil večni šarmer Jan Plestenjak, letošnja pomlad pa jo je ponesla k rokerskemu zvezdniku.
Konec po 13 letih

Pravzaprav so užgale strele, pravi Tara. Najbolj svež parček slovenske estradne scene je bil pred kratkim opažen na enem izmed Playboyevih dogodkov, kamor je prišel v poznih jutranjih urah, večina pa je zaljubljenca prvič videla držati se za roke. Tara je z nami iskreno spregovorila tudi o njunem odnosu.

tara

Od začetka leta vas lahko dnevno spremljamo kot voditeljico rubrike Pop In v oddaji 24Ur. Ste se že navadili novinarskega tempa?

Sem. Že sam način dela ter urnik mi ustrezata, tako da ni bilo težko. Najboljši občutek je, ko ne gledam več na uro, kdaj bo konec službe, temveč se mi zdaj večkrat dogaja, da si rečem: "Joj, pa ni že toliko ura?!" Ker seveda čas hitro mineva, in v enem dnevu je treba ustvariti tisto, kar bodo potem gledalci videli v oddaji.

S čim vas je televizija, poleg same dinamike dela, najbolj 'okužila'?

Največja fascinacija in obenem izziv pri delu na televiziji je zame to, da skozi neživo stvar, kot je kamera, brez očesnega stika s tisoč ljudmi prenašaš energijo na drugo stran in ustvarjaš stik s tistimi, ki te spremljajo. Velik izziv je, da te ljudje sprejmejo, začutijo, pa čeprav virtualno, a še kako resnično.

V medijski svet ste vstopili kot manekenka, zdaj ste v nasprotni vlogi in prehajate na drugo stran. Se vam zdi, da vam kolegi iz sveta estrade zdaj kaj bolj zaupajo oziroma manj?

O tem sploh še nisem razmišljala, ker mogoče moja vloga vseeno ni tako zelo novinarsko usmerjena, pa vendar se mi zdi, da to ostaja enako. Zaupanje pri ljudeh imaš ali pa ga nimaš – ne glede na to, kakšno delo opravljaš.

V nekem intervjuju ste dejali, da so bili vaši začetki v svetu estrade polni sprememb. S kakšnimi očmi nanjo gledate danes?

Vsaka nova stvar prinaša polno sprememb, nov izziv in učenje. Navadno so prisotni strah, strahospoštovanje in radovednost. Moja pot v estrado se je zgodila postopoma, prijazno in nevsiljivo, vsaj po mojih občutkih. Tako da sva se skupaj počasi spoznavali in zdaj se vse bolje razumeva. (smeh)

Katere so po vašem mnenju bistvene spremembe, ki ste jih doživeli, odkar ste pred leti prejeli naziv miss Alpe Adria?

Bistveno je zame predvsem to, da sem na tej poti spoznala veliko ljudi, ki so mi odprli poglede na svet. Ljudi, ki so v meni videli nekaj, česar mogoče še sama nisem. Ljudi, ki so mi dali priložnost in so zaupali vame. Skozi vsako delo, ki sem ga imela, sem spoznavala sebe, kaj si želim in česa ne.

Ste voditeljica, manekenka, umetnica, obožujete potovanja, želeli ste si postati igralka, policistka, skratka, dekle številnih talentov. Kako vidite sami sebe? Kakšne so vaše želje danes?

Seveda je lep občutek, če drugi v tebi vidijo in spoznajo tvoje talente. Skozi moje oči pa je to mogoče malo drugače, saj sem skozi vsako željo, skozi vsako delo le iskala tisto nekaj, kar bo v meni prebujalo ljubezen, željo, strast in izziv. Tisto, kar si bom zares želela početi v življenju. Nekateri že od malega vedo, da bodo zdravniki, jaz nisem imela pojma, za katero stvar sem rojena in poslana na ta svet, zato sem se lotila marsičesa, da bi se bolje spoznala, da bi pridobila izkušnje in skozi to videla, kdo sem.

Ali poleg dela na televiziji še vedno najdete čas za ustvarjanje? Skodelic ali česa drugega?

Ga najdem, čeprav je to bolj kampanjsko. Skodelice, ja. In mozaike. Pa še tiste male slikice in kakšen zapis, ki se izlije iz moje duše.

Kdaj se prebudi vaša umetniška duša?

V večerih, ko vse potihne. Pa kdaj, ko me kakšna stvar fascinira. Naj bo to kraj, naj bodo to ljudje.

Že od otroštva imate radi glasbo, kakšne koncerte pa danes radi obiščete?

Od nekdaj sem bila obkrožena z njo, to nekako ostane v človeku. Danes rada obiščem vse vrste glasbenih dogodkov, koncerti pa so večinoma iz rokerskih vod.

Rokerskih, pravite, zanimivo. Med drugim smo vas opazili na velikonočni zabavi v družbi Tomija Megliča. Sta par ali le dobra prijatelja?

Oboje. (smeh)

Ste kdaj tudi sami razmišljali, da bi se podali v glasbene vode?

Ne, ne premorem takega talenta, da bi se. Sem se pa z veseljem naučila kak akord na kitari in kdaj pa kdaj prepevala s tistimi, ki to zares znajo.

Vaš vsakdanjik se je z novinarskim delom verjetno kar precej spremenil. Kdaj si najraje vzamete čas zase?

Moj čas je ob večerih, ker sem že od nekdaj bolj nočni človek. Zdaj pa tudi čez dan, takrat, ko nisem v studiu, 'šibam' v svoj gozd, v svoje hribe, kjer napolnim vse svoje baterije.

Za vami je zanimivo leto, lanska pomlad je bila obarvana z vodenjem oddaje Popolna poroka. Kakšni pa so vaši načrti letošnjo pomlad?

Da, zanimivo in polno leto je bilo, res je. Sploh pomlad je, kot kaže, moj čas, takrat pri meni vse 'zacveti'. Moj fokus seveda ostajajo Pop In, izoblikovanje sebe v svetu televizije, učenje in preživljanje časa z nasmehom na obrazu, sprejemanje novih izzivov z vso energijo, ki jo premorem, imeti rada ljudi z vsem svojim srcem ter predvsem graditi kariero, skupaj s svojim zasebnim življenjem.

KONEC PO 13 LETIH

  • Tomi Meglič velja za enega največjih slovenskih rokerskih zvezdnikov, vendar pa je bil v zasebnem življenju daleč od tega, da bi živel razuzdano in divje življenje, značilno za glasbenike njegovega kova, saj je bil zadnja leta družinski človek. Namreč, s partnerico Manco Simčič, sicer priznano manekenko, sta se seznanila davnega leta 2003. Njuna ljubezen je prvič obrodila sadove pred šestimi leti, ko se jima je rodil prvi sin Zak, dve leti pozneje pa sta na svetu pozdravila še hčerko Noro. Družinsko življenje pa le ni bilo tako idilično, saj se je njun odnos že pred časom začel krhati, dokler se njuni poti nista razšli. Starša pa sta kljub temu odločena, da zaradi otrok ostaneta v prijateljskih odnosih.