Tara Zupančič: “On je del mojega življenja. In vedno bo.”

Tara Zupančič: “On je del mojega življenja. In vedno bo.” (foto: Helena Kermelj) Helena Kermelj
Vir: Story
17. 12. 2015

Tara Zupančič je dekle mnogo talentov, saj smo jo spoznali v vlogi umetnice, voditeljice in manekenke. Poznamo pa jo tudi kot dekle ponovno samskega Jana Plestenjaka. Zdaj je Tara dobila odlično priložnost, da se izkaže v voditeljskih vodah, saj je pred kratkim postala nov obraz popularnega Pop ina, kjer bo nadomeščala Oto Roš Širca, ki bo na porodniškem dopustu. Ujeli smo jo med nakupi, kamor se je odpravila s stilistko Metko Albreht.

Story: Tara, najprej čestitke za novo službo na Pop TV-ju. Ste po tiho že dlje časa upali, da bi dobili kakšno večjo priložnost za vodenje?

O, hvala lepa! Po končanem snemanju Popolne poroke mi je veliko ljudi reklo, da težko stopiš stran, ko se enkrat 'okužiš' s televizijo. Tudi pri meni je bilo enako. Upala sem na priložnost in sem presrečna, da sem jo tudi dobila.

Story: Ste bili že prej oboževalka Pop ina?

Pop in se mi je vedno zdela rubrika, ki pritegne prav vse gledalce. Od mlajše do starejše generacije, ker je sveža, zanimiva in tudi zabavna. Pokriva teme, ki večino zanimajo kar vse po vrsti, tako da je bila tudi meni všeč že od nekdaj.

Story: Poznamo vas kot manekenko, umetnico in ne nazadnje voditeljico oddaje Popolna poroka. So vas že od nekdaj zanimale kamere ali ste se po naključju podali na to pot?

Mislim, da imam to kar malo v krvi, saj sem že od malega rada nastopala. Moja prva izkušnja s televizijskimi kamerami se je zgodila pred približno 15 leti v oddaji Super Pop s Stojanom Auerjem. Po naključju sem se kot del občinstva znašla pri žrebanju za veliko nagrado in velikokrat sem se s prav posebnim občutkom spominjala teh trenutkov. Pozneje sem z manekenstvom in snemanjem reklam imela priložnost delati pred kamero, kar mi ni bilo nikoli tuje.

Story: Nadomestili boste Oto Roš, ki se odpravlja na porodniško. Ste dogovorjeni, da jo zgolj nadomeščate, ali se za stalno pridružujete ekipi Pop ina?

Oto bom nadomeščala med njeno odsotnostjo. Kako pa se bodo stvari zame razpletle, je težko reči. Saj še niti začeli nismo. (smeh)

Story: Danes smo vas ujeli med nakupovanjem s stilistko Metko Albreht. Kako sta se ujeli in kakšen je vajin 'modni' bojni načrt?

Z Metko se super razumeva in sva se takoj 'začutili'. Všeč mi je, ker pri izbiri oblačil upošteva moje želje, moj stil in osebnost ter k vsemu skupaj doda še svoje strokovno mnenje. Bojni načrt ne vključuje nič posebnega, sestavljen je samo iz: "To nama je všeč, eh, to nama pa ni!" (smeh)

Story: Kako so potekale predpriprave na oddajo? Ste veliko vadili pred in za kamero?

Priprave zdaj potekajo v polnem zagonu, saj se moja prva oddaja hitro bliža. So zelo raznovrstne, saj vključujejo vse od govornih vaj do priprave prispevkov, vaj v studiu, spoznavanja dela na terenu, tako novinarjev Pop Ina kot tudi drugih novinarjev 24 ur. Všeč mi je, ker tako dobivam širšo sliko o pripravi in ustvarjanju oddaje.

Story: Čutite zdaj kaj več pritiska, ker ste bili prek medijev v zadnjem času predstavljeni predvsem kot - zdaj sicer že nekdanje - dekle Jana Plestenjaka?

Niti ne. Sama sem ostala ista, tako prej kot zdaj, in v vsakem primeru želim svoje delo opravljati dobro. Je pa tako, da si vsak ustvari svoje mnenje. Dobro ali slabo. Na to nimam vpliva. Vplivam lahko le na to, kako profesionalna bom pri tem, kar delam, in kako se bom ljudem predstavila.

Story: Bi kaj spremenili, če bi imeli možnost?

Vsi imamo trenutke, ko bi spremenili marsikaj. Pa vendar, ko se ustavim in pogledam, kje sem zdaj, vem, da je bilo v preteklosti vse tako, kot je moralo biti. In v tistem trenutku se zavem, da bi bila napaka karkoli spremeniti, ter si tega ne želim več, ker zaupam svoji poti, zaupam temu, da me življenje vodi v pravo smer. Tako sem hvaležna za vse, kar mi je prineslo, in za vse, kar me uči.

Story: Se bojite, da vas bo še dolgo spremljal ta 'naziv'?

Vedno me bo. To je dejstvo. (smeh) Slaba stran tega je, da ob njegovem imenu sama postanem nepomembna - vsaj medijsko. Taka je realnost. Ampak še vseeno na to ne gledam kot na nekaj slabega, to sprejemam. Navsezadnje je tudi to del mojega življenja ... On je del mojega življenja. In vedno bo.

Story: Sta sicer z Janom danes v dobrih odnosih, sta ostala prijatelja?

Ja, seveda, ostajava v lepem odnosu. Če imaš nekoga rad, ga imaš, ne glede na to, da se v določenih trenutkih pota razidejo. In ne nazadnje je pomembno to, da znaš ohraniti zdrave in izpopolnjujoče odnose z vsemi ljudmi - to je smisel ljubezni.

Story: Kakšno je vaše mnenje o ljubezni in kakšen je za vas dober partnerski odnos?

Ljubezen je nekaj, kar povezuje prav vse na tem svetu. Brez nje ni nič. Se pa pojavlja v različnih oblikah in včasih je pomembno le to, da jo vidimo. Da jo znamo začutiti in jo spustimo do svojega srca. Dober partnerski odnos je sestavljen iz zaupanja in medsebojne vere. Partnerja morata gledati v isto smer in se ob svoji skupni poti le malo nasloniti drug na drugega. Se podpirati in čeprav včasih stvari niso tako rožnate, verjeti v ljubezen. Verjeti v tisto, kar nosita v svojih srcih. No, pa nora morata biti drug na drugega! (smeh)

Story: Glede na to, da ste umetnica, me zanima, ali se k ustvarjanju zatečete, da bi se sprostili? O čem ponavadi razmišljate med ustvarjalnim procesom?

Ustvarjanje je zame nekaj, kar nima nobene povezave z realnostjo. Takrat tudi čas ne obstaja. Je nekakšen zen, je svet, ki postane kot pravljica, in v njem je vse mogoče. Ponavadi takrat ne razmišljam o ničemer. Razen če izdelujem nekaj, kar je namenjeno dotični osebi. Takrat razmišljam o njej.

Story: Naslikali ste tudi dizajn, ki je bil izbran za namizno igrico Less, in očitno ste izredno talentirani in uspešni v tem, kar počnete. Ste razmišljali, da bi kdaj to postal vaš primarni fokus?

Pri namizni igrici Less je bilo izbranih več grafik, moja je bila ena izmed njih. Je pa zanimivo, da sem se na natečaj prijavila spontano in dizajn narisala bolj zase. Razmišljala sem o tem, seveda, vendar mislim, da moram še malo bolj razviti svoj talent in nato narediti korak naprej. Imam veliko idej, le izvesti jih moram.

Story: Prijatelji in družinski člani gotovo ne bodo prikrajšani za kakšno skodelico z vašim podpisom, kajne?

Tako je, vsako leto nekaj izdelam zanje in za prijatelje. Zdi se mi, da ima darilo tako neki poseben pomen. Letos sem že malo pozna in še nisem razvila ideje za obdarovanje, bo treba malo pohiteti.

Story: Kje boste praznovali silvestrovo?

Praznovanja za novo leto nikoli ne načrtujem in letos se je to izkazalo za dobro, kajti svoje praznične dni bom preživela v studiu Pop TV-ja. Tako na božični večer kot za novo leto bom vodila Pop in. Kje in s kom točno bom, ko bo ura odbila polnoč, pa še sama ne vem. Se bom popolnoma prepustila in bomo videli.

Story: Vaša želja ali zaobljuba za lepši korak v novo leto je ...?

Zaobljuba oz. vodilo, ki velja zame, in v katerem se bo mogoče našel še kdo, je, da ostaneš zvest sebi, da si sprva dovoliš spoznati, kdo si in kaj si želiš. Da prepoznaš svoje talente, svoje kvalitete in jih gradiš. Da spoznaš svoje barve in z njimi obarvaš svet. Da tako drugim kot tudi sebi ne dovoliš, da spreminjajo, kar si. Da se ne sramuješ svojih čustev, jih pokažeš, jočeš, se smeješ, se jeziš, noriš in se veseliš. Najpomembnejše je, da se vsak dan spomniš, kako zelo hvaležen si lahko za vse sladkosti, ki ti jih prinaša življenje. Pa tudi za grenkobice, saj ravno one premikajo tvoje življenje naprej ... in navzgor.

Napisala Manja Plešnar
Fotografije Helena Kermelj

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story50/2015

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 50/2015

Story 50/2015, od 10. 12. 2015