Tara Zupančič: “Rada plešem prosto brez pravil”

Ples in predvsem vse tiste, ki ga tako dobro obvladajo, izjemno spoštujem, pravi simpatična voditeljica. (foto: Ana Gregorič/Pop Tv) Ana Gregorič/Pop Tv
Vir: Lady
21. 3. 2019

Simpatična televizijska voditeljica Tara Zupančič, ki je nadvse pogumno vstopila v novo sezono plesno zabavnega šova Zvezde plešejo, ne skriva, da ima pred velikimi televizijskimi projekti svoj ritual, da ohranja nadvse polno energije.

“Iskreno, preden se začne nova sezona, so občutki podobni, malo je vznemirjenja, neke pozitivne nervoze, zdi se, kot da se že celo večnost pripravljamo na prvo oddajo, dnevi gredo nekako veliko bolj počasi kot potem, ko resno zastartamo. Seveda pridno pišemo scenarij in vadimo, predvsem zaradi novosti, ki se bodo zgodile med sezono. Tudi naju s Petrom čakajo novi adrenalinski podvigi, saj predvidevam, da bo tudi naju letos marsikaj presenetilo,” pove Tara.

“Letošnji zvezdniški razred 2019 je nabit s super energijo, se mi zdi, da si vsi organsko želijo plesati, napredovati, se zabavati. Od njih čutim izjemno željo in prav vsak posebej je nekaj posebnega. Veselim se dela z njimi, saj vsako sezono tudi meni prinesejo kako novo spoznanje v življenju. Grem pa res vsako leto pred začetkom na morje, vsaj za kak dan, to je postal že moj letni ritual, tako si po zimskem spanju prevetrim celice in v nove izzive vstopam pomladno navdahnjena.”​

Šov se iz leta v leto nadgrajuje

Televizijska lepotica, ki svojih iskrenih čustev tudi v preteklih sezonah plesnega šova Zvezde plešejo ni skrivala, je z nami delila svoj pogled na ples ter nam brez dlake na jeziku pojasnila, da šov sledi trendom ter se nadgrajuje v vseh pogledih.

“Ples in predvsem vse, ki ga tako dobro obvladajo, izjemno spoštujem. Zdi se mi, da gre za popolno predanost in hkrati popoln nadzor. Nad telesom pa tudi umom. Ples brez glasbe ne obstaja in prav zaradi tega se zgodi še večja čarovnija. V plesu se ljudje spremenijo, postanejo boljša različica sebe. Sama rada plešem prosto, brez pravil ... vendar nisem ravno 'na ti' s koraki. Če se je treba naučiti kako koreografijo, potrebujem kar nekaj časa, da poštekam, ker najbrž preveč razmišljam. Tu se vidi, da bi se morala v življenju še malo bolj sprostiti,” je jasna voditeljica, ki ne skriva, da si šteje v čast, da je del čudovite ekipe oddaje Zvezde plešejo.

“Šov se seveda iz leta v leto nadgrajuje, čeprav mislim, da smo že v prvi sezoni postavili visoko letvico pri sami produkciji, scenah, točkah. Počaščena sem, da sem lahko njegov del že od samega začetka in tako spremljam njegov razvoj. Vsi se učimo skupaj z njim in vsakič nas lahko še kaj preseneti. V tem pa je tudi čar. Napredek in volja po doseganju še boljših rezultatov sta za moje pojme vodilo življenja.”

Ostaja skromna in preprosta

Priljubljena televizijska voditeljica se je skozi leta vsidrala v srca Slovencev ter postala njihova ljubljenka, ki jo, ko je ni pred malimi zasloni, močno pogrešajo. Prav zato nas je zanimalo, kako sama gleda na to svojo res veliko medijsko priljubljenost. “Izjemno sem vesela, če mi nekdo reče, da sem ljubljenka občinstva, celo malo mi je nerodno ob tem oz. se mi zdi to kar malo pretirano,” pove Tara.

“Ostajam skromna, preprosta, z željo po tem, da bi me gledalci v novi sezoni spoznaii v še bolj sproščeni obliki in mogoče v meni odkrili še kaj, česar do zdaj niso vedeli. Vseeno te vodenje oddaje v takem formatu malo spremeni in mogoče na zaslonu nisi čisto ti. Ne v slabem smislu in ne nalašč, pa vendar se zgodi.”

Besedilo: Alojz Petrovčič // Fotografije: Ana Gregorič - Pop TV, osebni arhiv