Tara Zupančič: Skrita želja po otrocih?

Tara Zupančič: Skrita želja po otrocih? (foto: Katja Žagar) Katja Žagar
Vir: Lady
10. 1. 2018

Simpatična televizijska voditeljica Tara Zupančič se je bližnjim namenila podariti koledar s svojimi fotografijami, ko pa so ga želeli imeti še njeni prijatelji, se je odločila, da ga bo prodajala z dobrodelno noto, saj je Tara velika ljubiteljica živali. Povedala nam je, koliko živali imajo trenutno doma, in še, kakšne načrte imata z izbrancem, pevcem skupine Siddharta Tomijem Megličem.

Ko sva s Taro dobili, je prišla vsa sveža, dobre volje in povedala, da je zelo zadovoljna, da se je njena domača zamisel obrnila v pravi dobrodelni projekt, s katerim bo lahko pomagala zapuščenim živalim, do katerih ima veliko sočutja.

"Lani so si moji domači zaželeli koledar za novo leto. Moj koledar. Pravzaprav je bila pobudnica moja stara mama, ki si je želela koledar z mojimi fotografijami, da bi me lahko gledala vse leto. Pa sem rekla: v redu, potem pa sem povedala še prijateljem, kaj bom svojim bližnjim podarila za praznike, in so bili navdušeni ter so rekli, da bi kupili moj koledar."

Potem je začela izbirati fotografije. "Fotografije so nastajale letos in lani. Večino je fotografirala Katja Žagar, eno Matjaž Tančič (za oktobrsko izdajo Cosmopolitana 2016), eno pa Miro Majcen v eni izmed oddaj Zvezde plešejo. Zbrala sem jih potem sama, obdelava je njihova, sam koledar pa sem potem sama oblikovala v končno obliko."

Tisk je Tara plačala sama, saj je koledar najprej nameravala podariti svojim bližnjim, potem pa se je zaradi pobude prijateljev odločila, da ga bo prodajala, in še več – v to bo vpletla še dobrodelno gesto. Koledar s slikami lepe Tare, 12 fotografij za 12 mesecev, boste lahko kupili za 12,99 evra, štiri evre od vsakega prodanega koledarja pa bo namenila društvu Angelske šapice. "Angelske šapice sem izbrala po občutku. Spremljam jih na družbenih omrežjih, ustanoviteljica se mi je zdela zanimiva, odprta, poštena in srčna. Spoznala sem jo pa šele pozneje – ko sem se odločila za ta korak."

Skrita želja po otrocih?

Od nekdaj je bila obkrožena z živalmi

Tara je namreč prava ljubiteljica živali.

"Od malega sem bila obkrožena z njimi in verjetno je ta ljubezen rasla skupaj z mano. Imela sem kužke, dva pa sta lani poginila. Zdaj imam doma mucka, ki vedno, ko pridem, skoči v košaro in ga lahko odnesem kamorkoli. Sicer pa ima mama 13 muck, za katere skrbi. No, vsi imajo imena, vsi so nekakšna velika mačja družina."

Zavržene živali se njenega srca dotaknejo in vedno poskrbi, da vse živali, ki se znajdejo pred njenimi vrati, tudi dobijo topel dom. "Živimo ob kmečkem turizmu in velikokrat se zgodi, da ljudje kar prinesejo in zavržejo male mucke. In srce ti ne da, da jih ne bi nahranil in jim zagotovil tople odejice. Pozneje potem kakega oddamo s pomočjo zavetišč."

Vedno napiše pismo letu, ki odhaja

Konec starega leta in začetek novega je tudi za Taro simbolično, zato ima konec leta prav poseben ritual. "Vedno napišem zahvalno pismo letu, ki odhaja. Predvsem poskušam biti hvaležna za vse lepo, kar se mi je zgodilo. S to popotnico grem v novo leto."

In če bi naredila inventuro minulega leta – kaj jo je razveselilo, kaj razžalostilo?

"Navdušenje je zagotovo povezano z mojim vodenjem oddaje Zvezde plešejo, to so sanje, ki so se mi izpolnile. Razžalostili pa sta me smrti mojih dveh kužkov." In zaupala nam je še en svoj sklep, kako bo v tem letu boljša: "V starem letu sem pustila samo kakšne neprijetne vedenjske vzorce, ki sem jih spoznala, spregledala in si prizadevala, da jih popravim. V prihodnje pa vzamem s seboj prav vse, kar sem se to leto naučila, kar me je zgradilo, pa tudi vse nove ljudi, ki sem jih spoznala na tej poti."

Pa otroci?

Rada ima Tomijeve otroke, o svojih ne razmišlja

Božična druženja so za Taro zelo pomembna in so ji še posebno pri srcu. Preživela pa jih je kar na dveh koncih.

"Preživela sem jih z dvema 'mojima' družinama. S Tomijevo in potem še s svojo."

Silvestrovo je seveda preživela s Tomijem Megličem, svojim fantom, pevcem skupine Siddharta. Njuno skupno življenje Tara opiše z besedami: "Zanimivo. Nenavadno. Pestro. Ljubeče."

Ko jo vprašam, ali se veliko druži z njegovimi otroki, odgovori: "Z njimi se družim, ko so s Tomijem, čeprav se kar težko ujamemo, saj veste, tudi otroci imajo ogromno obveznosti pa treningov in dejavnosti. (smeh) Se pa odlično razumemo."

Pa jo kaj mika materinstvo? "O svojem otročku še ne razmišljam."

Besedilo: Eva Jandl // Foto: Anže Krže, Katja Žagar, Matjaž Tančič, Miro Majcen