Tatiana Blatniki: Kaj pomeni postati princesa?

Tatiana Blatniki: Kaj pomeni postati princesa? (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lea
11. 11. 2015

Tatiana Blatnik je lepotica, po očetu slovenskega rodu, sicer rojena v Venezueli, a zdaj živi v Grčiji. Poročila se je namreč z grškim princem Nikolaosom.

Princesin oče je Peter Blatnik, mama pa Nemka Marie Blanche Bierlein. Rodila se je v Venezueli, a ko je imela tri leta, se je njena družina preselila v Švico. Danes 34-letna princesa in 45-letni Nikolaos, sin grškega kralja Konstantina, živita srečno življenje v Grčiji. Tatiana je študirala v Washingtonu, kjer je diplomirala iz sociologije. Ko se je po študiju vrnila v Švico, je tam spoznala sedanjega moža, princa Nikolaosa.

Ne govori veliko o sebi

Tatiana je zelo diskretna ženska, ki ne govori veliko o sebi, včasih pa le odpre srce in pove več, kot bi pričakovali. Do pred kratkim je delala kot odgovorna za stike z javnostjo pri slavni oblikovalki Diane von Fürstenberg. Za neki tuj časopis pa je povedala, kako je biti princesa, zlasti če to nisi od rojstva. "Občasno moram obleči elegantno večerno obleko za bankete in na glavo natakniti tiaro, ko mi tega ni treba, pa živim povsem preprosto življenje. Preden sem se poročila z Nikolaosom, sem mislila, da pomeni biti princesa vedno oblečen kot princese iz pravljic, s tiaro na glavi, a na srečo ni tako," se danes smeje Tatiana. "Sem zelo aktivna ženska, ki se rada ukvarja s športom. Imam dnevno rutino, ki je povsem običajna, kot jo imajo ženske, ki niso poročene s princem. Bolj kot biti in se vesti kot princesa je pomembno biti tak, kot si."

Zaljubljena v Grčijo

Na začetku leta sta se Tatiana in Nikolaos preselila nazaj v Grčijo. Princesa pravi, da je presrečna in da je nad novim domom navdušena. Z njima živi tudi kuža Dakos, ki sta ga posvojila po tem, ko so ga našli zapuščenega v smetnjaku. "Kuža nama veliko pomeni in skrb zanj je nekaj najlepšega," pravi Tatiana in dodaja, da oba z možem zelo uživata na skupnih sprehodih.