Tatjana Matejaš Cameron: Mož zbolel za rakom

Obstajajo sicer nove vrste terapij, s katerimi bi bilo mogoče poskušati pozdraviti bolezen, a so zelo drage, zato sta Matthew in Tajči prosila za pomoč.
 (foto: Goran Antley, Osebni arhiv) Goran Antley, Osebni arhiv
Vir: Story
16. 3. 2017

Tatjana Matejaš Cameron je pevka, ki jo bolj poznamo pod imenom Tajči. V 90. letih prejšnjega stoletja je bila velika glasbena zvezda v nekdanji Jugoslaviji ...

Poznamo jo tudi po mnogo glasbenih uspešnicah, ena od največjih pa je zagotovo 'Hajde, da ludujemo', s katero je zmagala na Jugoviziji in leta 1990 Jugoslavijo zastopala na Evroviziji. Pozneje se je umaknila iz glasbenega sveta in se odselila v Ameriko, kjer si je ustvarila družino in ustvarja duhovno glasbo ter poje v cerkvah.

Prek redovnic, pri katerih je pela, je spoznala producenta Matthewa Camerona, s katerim imata tri otroke in živita v Nashvillu v zvezni državi Tennessee. Do nedavnega so bili srečna družina, a se jim je življenje čez noč spremenilo, saj je Matthew zbolel za rakom na pljučih.

Najhuje je to, da gre za tip raka, za katerim zbolijo nekadilci. Matthew pravi, da sploh ni vedel, da obstaja kaj takega. Poleg tega je bolezen že napredovala in je v četrtem stadiju, kar pomeni, da se je rak s pljuč razširil na preostale dele telesa.

Obstajajo sicer nove vrste terapij, s katerimi bi bilo mogoče poskušati pozdraviti bolezen, a so zelo drage, zato sta Matthew in Tajči prosila za pomoč. O kemoterapiji ne razmišljata, saj so zdravniki napovedali, da bi z njo imel le še kakšno leto življenja. Za prve tri mesece terapij denar sicer imata, poleg tega ima Matthew življenjsko zavarovanje, boji pa se, da bo zdravljenje trajalo dlje in bo v tem primeru potreboval večje vsote denarja. "Življenje sem posvetil temu, da pomagam drugim, marsikomu sem pomagal uresničiti sanje," je zapisal Matthew. "Rad imam ljudi, zato, če imate minuto in si lahko vzamete nekaj časa ter mi pošljete nekaj pozitivne energije in kakšen dolar, vam bom zelo hvaležen."

Tajči pa je na profilu na Facebooku delila stran z objavo in se zahvalila vsem, ki so do zdaj že pomagali. "Vsem se zahvaljujeva za molitve in energijo, ki nam jo pošiljate, in za hrano, ki nam jo prinašate. To je najtežja objava v mojem življenju. Kar težko verjamem, da je ta stran GoFundMe najina. Strinjam se z vsemi, ki mislite, da bi Matthew moral nehati delati, ali pa vsaj, da bi manj delal in bi vso energijo izkoristil za zdravljenje. Njemu in otrokom želim biti v veliko oporo. In če nam kakorkoli lahko pomagate, vam bomo večno hvaležni. Sama bom nadaljevala delo, zato me najemite za predavanja in koncerte, Hvala, prijatelji," je zapisala pevka.

Napisala Sandra Bratuša
Fotografije Goran Antley, Osebni arhiv

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story10/2017

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 10/2017

Story 10/2017, od 02. 03. 2017