Otroštvo Tatjane Mihel je bilo vedno povezano z glasbo

Otroštvo Tatjane Mihel je bilo vedno povezano z glasbo (foto: osebni arhiv ) osebni arhiv
Vir: Nova
11. 9. 2018

Pevka Tatjana Mihelj je svoj pečat pustila kot finalistka šova Nova zvezda Slovenije, čeprav je s petjem svojo glasbeno pot kovala že prej, saj izhaja iz glasbene družine.

"Moje otroštvo je bilo vseskozi povezano z glasbo in s športom. V družini smo veliko prepevali, solistka sem bila tako rekoč že v vrtcu, potem pa naprej tudi v osnovni šoli. Starša sta me vpisala tudi v glasbeno šolo, kjer sem obiskovala ure klavirja, pozneje ure solo petja. Za džezovsko petje in odločitev, da začnem obiskovati srednjo glasbeno in baletno šolo, oddelek za džezovsko petje, pa je bila zaslužna moja najboljša profesorica petja Darja Švajger. Lahko rečem, da je glasba del moje življenjske poti že od vsega začetka in brez nje to nisem več jaz," pove Tatjana, ki je na primorskem koncu že precej poznana.

"Veliko nastopam po igralnicah, Nova Gorica je namreč znana po tem, casinojev tu ne manjka, sicer pa me ljudje poznajo z različnih zabav (obletnice, poroke, kongresi, poslovne zabave, koncerti, prireditve ...). Posebej lepa izkušnja so koncerti s simfoničnim orkestrom Friuli Venezia Giulia, ko širom Italije koncertiramo v spomin Franku Sinatri. Kot edino Slovenko so me pred dobrima dvema letoma izbrali na avdiciji, kar je bila zame posebna čast. Potem je tu še poseben nastop pred tremi leti, to je bil uvodni koncert na čedadskem festivalu Mittelfest, kjer sem krstno prepevala Kreslinovo Reko in Dedićevo pesem Rex, ker je bil g. Arsen že zelo bolan."

Tatjana pa s svojim glasom soustvarja s številnimi glasbeniki. "Veliko sem sodelovala z različnimi slovenskimi izvajalci, dobra izkušnja je bila zame tudi petje na  križarki, kjer sem po dolgem in počez večkrat preplula Baltsko morje.

Besedilo: MIMA // Fotografija: osebni arhiv