Tatjana Tutan: Zadnji dopust pred dojenčkom!

Vir: Lea
17. 6. 2009

Lepotica Tatjana Tutan se je pred kratkim vrnila z dopusta na Maldivih, kjer je uživala v pravem pomenu besede. To je bilo njeno zadnje potovanje pred prihodom njenega prvega dojenčka.

Maldivi so pravi raj za turiste, ki se želijo na oddihu resnično spočiti. Prav s tem namenom se je tja odpravila Tatjana s partnerjem Zvonetom. ‘’Resnično sem želela obiskati Maldive. In zdaj, ko sem se vrnila, lahko zagotovim, da je bilo to potovanje eno izmed najlepših doživetij. Maldivi so poleg Mavricija res ena izmed najlepših počitniških destinacij,’’ nam je zaupala.

‘’Potovanje je bilo zadnja priložnost, saj bo, ko bo prišel dojenček, v prvem letu težje.’’ Že zdaj je bilo za Tatjano kritično, saj je v sedmem mesecu nosečnosti. ‘’Iz Frankfurta smo do Maldivov leteli deset ur. Ker smo leteli ponoči, je bilo lažje, saj sem večino časa prespala. Vrnitev pa je bila precej naporna.’’

Sanjsko potovanje

‘’Naš otoček je bil dolg 900 metrov in širok 30. Tam pa je bilo okoli 50 turistov, ki sva jih srečala le ob zajtrku in večerji. Čez dan smo se vsi porazgubili po majhnem otočku,’’ je navdušena lepotica. Maldivi sicer obsegajo okoli 220 otočkov, za katere predvidevajo, da se bodo zaradi podnebnih sprememb v stotih letih v celoti potopili.

Tatjana je med izbiranjem otočka upoštevala predvsem njegovo ponudbo in oddaljenost od internacionalnega letališča in glavnega mesta Malé. ‘’Letališče je bilo oddaljeno 15 minut vožnje z ladjico. Prav tako je bila tam centralna bolnišnica. Nikoli ne moreš biti dovolj previden, še posebej v moji situaciji,’’ doda Tatjana.

Popolni oddih

Maldivi so odličen kraj za poležavanje na obali in raziskovanje koralnih grebenov, prav tako so zanimiva potapljaška točka, kar je izkusila tudi Tatjana. ‘’Vsak otoček ima hotel, v katerem ponujajo najrazličnejše vrste relaksacije.’’ Tatjana se je tako prepustila razvajanju hotelskega fitnesa, wellnessa in masaž, še posebej pa je uživala v vodi.

‘’Indijski ocean je ribje kraljestvo in z razlogom nosi ime biser oceana. Na peščenih plažah si vse dneve sam in v vodi te obdajajo pisane ribice različnih velikosti.’’ V plitvini pa so tudi manjši morski psi. ‘’Mladiči, veliki do enega metra, pridejo v plitvino. A na srečo se bojijo ljudi, tako da hitro odplavajo.’’ Glavna dejavnost ob tu­rizmu sta na otokih ribolov in kmetijstvo.

‘’Maldivi predstavljajo popoln oddih, namenjen relaksaciji. Za tiste, ki ne zdržijo brez nočnega življenja, to zagotovo ni primeren kraj,’’ doda Tatjana. ‘’To je kraj, kjer si spočiješ dušo in telo.’’