Taya in Jernej Damjan: Ne izključujeta življenja v tujini

Taya in Jernej Damjan: Ne izključujeta življenja v tujini (foto: Goran Antley) Goran Antley
Vir: Lady
15. 8. 2017

Voditeljica Taya Damjan ni tipična žena uspešnega športnika, ki bi skrbela le za dom in otroka. Medtem ko je njen mož, smučarski skakalec Jernej Damjan, odsoten, seveda hodi v službo, ki jo nadvse izpopolnjuje. No, najbolj pa jo izpopolnjuje hčerka Niki, ki je pred kratkim upihnila tretjo svečko. Taya nam je med drugim zaupala, kako danes, po treh letih, sprejema materinstvo in zakaj je svojo deklico vpisala v mednarodni vrtec.

"Res je, da se ti življenje obrne na glavo, ko dobiš otroka in se vse spremeni. Ampak na veliko boljše in lepše! Zaljubljena sem kot nikoli prej in res sem srečna, da smo postali taka simpatična mala družina, ki se ima tako zelo rada," je navdušeno povedala Taya, ki je priznala, kaj je bilo v zadnjih treh letih zanjo najtežje. "Bolezen. Spomnim se, ko je bila še dojenček in je dobila prvič vročino, in sicer na potovanju. Ko že tako ne veš, kam bi moral po pomoč, če bi bilo treba, saj ne preveriš vnaprej, kje so zdravstveni domovi v tujini. Sicer je bila že naslednji dan dobra, ampak tistih nekaj ur zvečer, preden je zaspala, se je samo stiskala k meni kot mali klop. To je bilo zame najtežje in tega zagotovo ne bom pozabila," je dejala skrbna mamica, ki pravi, da je najlažje zdaj, ko je Niki že tako velika, da ji lahko kaj dopoveš, pa tudi sama zna povedati, kaj hoče.

Med drugim tudi to, kakšno praznovanje tretjega rojstnega dneva si želi. "Niki je svoj tretji rojstni dan pričakovala že vsaj dva meseca in potem je Jerneju povedala, da si želi, da spečeta torto, in mu točno razložila, kakšna naj bo. Na koncu so bile kar tri torte in tri praznovanja. Za družino, prijatelje in vrtec. Mislim, da je najbolj uživala, ko so prišli njeni prijatelji na praznovanje v igralnico. To so bile tri ure norenja in igranja. Res super," je v smehu povedala Taya, ki je hčerkici podarila kolo. "Zelo si ga je namreč želela, tako da sva ji ga kupila. Sicer pa je povedala, da ne potrebuje igrač, samo kakšnega konjička. Tako je dobila nekaj konjičkov, ki jim lahko nadene sedla, uzde in jih ima v ograji," je razkrila plavolaska.

Bolje se razume s fanti Sicer pa je Niki vpisana v mednarodni vrtec, kjer zelo uživa. "V skupini je vedno ena slovenska in ena angleško govoreča vzgojiteljica, in ker je materni jezik slednje angleščina, je Niki od nje resnično veliko odnesla. Angleško govori namreč enako kot slovensko. To osnovo sva ji želela dati in ni nama žal. Se pa v vrtcu počuti super in ima tam tudi tri najboljše prijatelje, vsi so fantje, s katerimi so skupaj praktično od prvega dneva v vrtcu. Ko jih zagleda, ne sliši več nikogar okoli sebe," je v smehu povedala Taya in dodala, da sta z Jernejem resno razmišljala tudi o selitvi v tujino v prihodnosti.

"Zdaj sva to misel dala malo na stran. Ne vidim pa nobene težave v tem, če bi se kdaj za to odločili. Trenutno uživam na Radiu Antena, kjer so me vsi tako zelo lepo sprejeli, kot da se poznamo že dolgo. Zato mi je bil začetek veliko lažji. Delo je super, urnik mi je pisan na kožo, sploh zaradi Niki. To, da jo lahko peljem v vrtec, jo grem potem tudi iskat, imamo skup ne popoldneve in viken de, je res idealno. V medijskem svetu je to tudi zelo redko. Trenutno moram reči, da sem presrečna z vsem, kar se mi dogaja," je še sklenila lepa plavolaska.

Barbara Majič

Priporočamo