Te fotografije Anžeta Logarja v ringu prav verjetno še nikoli niste videli!

Te fotografije Anžeta Logarja v ringu prav verjetno še nikoli niste videli! (foto: Osebni arhiv) Osebni arhiv
5. 11. 2022

Predsedniški kandidat Anže Logar je človek mnogih talentov in tudi velik športnik, ki je vrsto let zagrizeno treniral boks, v nedavnem intervjuju za revijo Story pa je med drugim tudi razkril, zakaj nikoli ni postal profesionalni boksar.

Anže Logar, ki je v prvem krogu predsedniških volitev dobil največ glasov, je v otroštvu vneto igral violončelo (glejte spodnjo fotografijo iz arhiva gospoda Logarja) ...

... kasneje pa je predano treniral borilne veščine in se boksu posvečal dolgih 15 let.

"Najprej sem poskušal s karatejem, ki pa se mi je zdel premalo kontakten. Ravno v tem obdobju sem prebiral tudi knjigo staroste slovenskega boksa Janeza Galeta z naslovom Boks: skrivnosti plemenite umetnosti, ga nato obiskal v njegovem klubu na Taboru in začel trenirati. V boksu sem izredno užival. Po prvem tekmovanju pa me je cel teden tako močno bolela glava, da sem nemudoma sklenil, da bom boksal raje samo ljubiteljsko," je zaupal v intervjuju za Story.

 

In kakšen boksar je bil v času trenigov Anže Logar?

"Od nekdaj sem bil bolj defenzivne sorte – nikoli nisem napadel prvi, temveč raje počakal na udarce drugih," je še razkril.

Iz tistih časov pa imamo tudi zgornjo fotografijo, ki se je bodo mnogi razveselili, Anže pa je na njej zelo borben in vidi se, da ima ta šport resnično zelo rad.

Preberite še: TO je služba, ki jo ima partnerica Anžeta Logarja (in tukaj so podrobnosti o morebitni prvi dami Slovenije)