Teh čudovitih fotografij pokojne Simone Weiss verjetno že dolgo niste videli

Teh čudovitih fotografij pokojne Simone Weiss verjetno že dolgo niste videli (foto: Arhiv) Arhiv
6. 5. 2021

V teh dneh bi pokojna Simona Weiss dopolnila 58 let, mi pa smo v našem arhivu poiskali nekaj fotografij lepe glasbenica, ki je prehitro odšla med zvezde na nebu.

"Simona v osemdesetih in devetdesetih ni krojila samo slovenske glasbene scene, ampak je nastopala po številnih festivalih po nekdanji Jugoslaviji.

Takrat je prodala več plošč kot katerakoli druga slovenska pevka.

Prav 90. leta so bila tista, ko je hite nizala drugega za drugim in koncertirala po velikih športnih dvoranah, ljubljanski Tivoli je razprodala kar petkrat. V glasbeni karieri je izdala 20 albumov in posnela približno 200 skladb.

A vse to ji ni zapolnilo tiste sreče, ki jo je končno našla ob rojstvu otrok. Takrat nam je za Story zaupala, da sta otroka tisto, kar ji prinaša drugačno lepoto. Tudi to je razlog, da se je Simona umaknila z glasbenih odrov in se posvetila svojemu delu in življenju zunaj žarometov odrskih luči.

Njene uspešnice so bile Mati, Pet poljubov, Tisoč želja, Vzela sem si Štajerca in številne druge. Leta 2003 se je vrnila s ploščo Računam nate, naslednje leto pa se umaknila z glasbene scene. Posvetila se je dobrodelnosti in pomoči otrokom z avtističnimi motnjami ter svoji družini."

Vir: Story

Vir fotografij: Arhiv, Primož Predalič, Goran Antley, Miša Margan.

Priporočamo