Teja Belak: "Moje življenje se spleta v telovadnici"

Teja Belak: "Moje življenje se spleta v telovadnici" (foto: Igor Zaplatil) Igor Zaplatil
Vir: Lady
21. 11. 2016

In to kar šest ur na dan. Za športnico vrhunskega kova, kot je simpatična telovadka Teja Belak, je to pač nujno 'zlo' – zase pravi, da je trmasta in da je to ključ do uspeha. V pričakovanju še ene udeležbe na olimpijskih igrah čez štiri leta že spretno vadi preskoke v telovadnici, če se zazre v daljno prihodnost, svoje poslanstvo vidi v poučevanju mladih talentov.

7.30 Čeprav mi budilka zazvoni že ob sedmi uri, jo rada za pet minut prestavljam do pol osmih. Takrat vstanem, zajtrkujem in se s kolesom odpravim na trening, saj je telovadnica v bližini mojega doma.

8.30 Začne se dvourni jutranji trening, v sklopu katerega delam v fitnesu, tečem in izvajam vaje. Do popoldanskega treninga imam ponavadi tri ure časa – to je čas za kosilo, odkar imam novega fanta, sem veliko bolj družabna. (smeh) Med treningi se odpeljeva na lepše.

14.00 Velikokrat je težko oditi na trening, sploh ko sije sonček, pa vendar ob pol treh začnem drugi del, ki traja približno do pol sedme ure zvečer.

19.00 Čas za večerjo. Kuham velikokrat in z veseljem – moja najljubša jed za pripravo je musaka, med tednom pa rižota, saj mi priprava ne vzame veliko časa. Sicer zvečer rada gledam televizijo ... in tako je vsak dan približno enak.