Teja Fištravec, fotografinja: V ospredju so zgodbe!

Teja Fištravec, fotografinja: V ospredju so zgodbe! (foto: Osebni arhiv) Osebni arhiv
Vir: Nova
23. 1. 2018

Fotografinja Teja Fištravec Špoljar ustvarja pod znamko Between moments Photography. V njen objektiv so ujete številne zgodbe, ki jih fotografije zapišejo v nepozabnih trenutkih.

"Moj svet fotografije se je v bistvu rojeval precej dolgo, čeprav ko sedaj pogledam nazaj, vidim, da je bil vedno nekako pred očmi. Velik navdih na moji fotografski poti je bil sošolec Tibor Golob, čigar začetke sem spremljala in občudovala. Pozneje, po končanem študiju, sem ugotovila, da bom s fotografijo poskusila tudi sama. Sprva je bilo mišljeno kot hobi, a me je fotografija tako zelo motivirala, da sem se odločila, da bom poskusila tudi profesionalno," pove Teja.

"Najprej me je najbolj navduševala poročna fotografija in nič drugega. Šele pozneje so me začeli pritegovati tudi pari in boudoir fotografija, ki se sicer precej razlikuje od poročne. Zato sem se na začetku 'vrgla' skoraj v vse žanre, in želela ugotoviti, kaj mi najbolj leži in v čem sem najboljša. Kar najraje ulovim v objektiv, so spontani trenutki in čustva, spontan nasmeh ali pogled pri parih in poročni fotografiji. Pri boudoir so bolj pomembne poze ter igranje s sencami in svetlobo. Če bi morala izbrati eno, bi se težko odločila."

Fotografija je Tejin večji življenjski projekt, pri katerem se želi razvijati kot oseba in umetnica. "Po drugi strani pa mi fotografija predstavlja neki ventil, skozi katerega lahko izrazim sebe in svoj pogled na svet. Tukaj je še posebej pomembna obdelava fotografije, ki je skoraj enaka umetnost kot fotografija sama, in ki jo prav tako še vedno izpopolnjujem. Priznati moram, da mi je obdelava včasih večji užitek, saj lahko komaj tam vidim, kakšen bo končni produkt."

Teja veliko sodeluje s prvo spremljevalko miss Slovenije 2017 in miss Nove Lano Krajnc, čeprav ji ni nujno, da bi pred njenim objektivom stale znane osebnosti. "Ni mi toliko pomembno, kdo je pred objektivom, kot to, kakšno zgodbo lahko naredim z ljudmi, ki so mi dani."

Foto: osebni arhiv