Teja Glažar: Ljubiteljica živali, ki je doma imela tudi petelina

Teja Glažar: Ljubiteljica živali, ki je doma imela tudi petelina (foto: Helena Kermelj) Helena Kermelj
Vir: Lea
22. 3. 2017

Teja Glažar je širšemu občinstvu postala najbolj poznana s svojo vlogo v Usodnem vinu. Babi Ana, kot jo v seriji kličejo njeni soigralci, je poleg v igro zaljubljena tudi v živali vseh vrst in oblik, saj nam je v enem izmed prejšnjih intervjujev priznala, da je poleg muck in psov imela doma tudi petelina in ježa.

V resnici si ljubezen do štirinožnih prijateljčkov delita skupaj s hčerko Barbaro, ki je v otroštvu večkrat domov prinesla kakšne živali od zunaj. "Zdaj imam doma tri mucke. Imela sem jih sicer pet, ampak sta dve nesrečno končali. Zdaj smo sicer ravno rešili eno mucko Pipo, imeli pa smo tudi že ježa," nam je za začetek povedala Teja in dodala, da je k domačemu živalskemu vrtu precej prispevala njena hčerka. "Mucke smo imeli, psa smo imeli ... hčerka je takrat prinesla domov mešančka in napisala pismo: 'Draga moja ljuba mamica. Ničesar v življenju si več ne želim, samo tega malega kužka. Nikoli več ne bom za nič prosila.' In kaj sem hotela potem narediti?" pojasnjuje Teja in dodaja, da ga je takrat prinesla v žepu, mlade mešanke pa se je potem hitro prijelo ime Anči.

Petelin iz stolpnice

Sicer pa je Teja doma resnično imela živalski vrt v malem. Kljub temu da je z družinico na začetku živela v osmem nadstropju nebotičnika, jih to ni oviralo, da domov ne bi prinesli petelina. "Nekoč smo bili za veliko noč pri moji mami v Mariboru. Tam so na tržnici prodajali majhne piščančke v rožnati, modri barvi ... in Barbara si je seveda grozno želela piščančka in smo ji kupili rožnatega. Mislili smo, da tako in tako ne bo dočakal neke grozne starosti, na koncu pa je ta mali rožnati piščanček zrastel v ogromnega belega petelina, ki je imel na koncu rožnato perje," je povedala igralka in dodala, da ji je nesrečni petelin povzročil kar nekaj težav. "Ko se je začel učiti kikirikati, je sredi noči zbujal cel nebotičnik, potem pa je nekega dne izginil. Spraševali smo se, kako lahko iz osmega nadstropja izgine petelin. Ker je bila Barbara žalostna, smo si izmislili, da je šel na počitnice, čez nekaj časa pa sem izvedela, da je šel sosedom tako na živce, da so ga 'ujeli' z našega balkona," nam je povedala Teja, ki je resnico o njihovem petelinu hčerki povedala, ko je odrasla.

Priporočamo