Teja in Jani: Njuni tečaji so pravi hit

"Ravno v decembru imava otroške delavnice na temo božiča in božičnega zajtrka za otroke." (foto: Jana Šnuderl) Jana Šnuderl
Vir: Story
25. 12. 2013

Še preden sta se tekmovalca iz prve sezone resničnostnega šova Gostilna išče šefa Teja in Jani poznala, je imel Jani že kuharske tečaje, z združenimi močmi pa sta ustvarila uspešen tim, poznan pod imenom Tejani.

Ves čas sta v pogonu in ujeli smo ju, tik preden sta ponovno odpotovala v tujino, kjer kuhata po naročilu za zasebno stranko: "Imava srečo, da sva izredno fleksibilna in sva tudi celoten projekt obrnila tako, da lahko s ponudbo zadostiva različnim povpraševanjem. Po tujini, kjer sva delala za tujega naročnika, se je odprla tudi storitev kuhanje na domu, kar naju izredno veseli, saj se ljudje vedno bolj odločajo za tečaje oziroma kuhanje kar na domu.

To je ena izmed stvari, ki jo najraje opravljava, saj nisva omejena s časom in okusi. Dejansko nama je prepuščeno, da kuhava, kar želiva, in v tem najbolj uživava. Prav tako so trenutno aktualni COOLinarični večeri in pa zabave za zaključene družbe, seveda s poudarkom na kuhanju. Ljudje v sproščenem vzdušju naučiva različnih trikov v kuhinji, obenem pa poskrbiva, da dobro jedo, pijejo in se neizmerno zabavajo, poskrbljeno je tudi za karaoke, različne družabne igre. Seveda so tu še teambuildingi za podjetja, ki jih je decembra kar nekaj, in pa otroški rojstni dnevi ter otroške delavnice, kjer z otroki neizmerno uživamo. Ravno v decembru imava otroške delavnice na temo božiča in božičnega zajtrka za otroke, kjer sami pečemo kruh in pripravljamo različne dobrote."

Tejani

Teja in Jani sta v teh decembrskih dneh tako polno zasedena, pripravljata pa se že tudi na januar, ko začenjata z dogodki za samske. Kuhanje je namreč čedalje bolj popularno in domislila sta se dogodkov, ki bodo privabili tudi ljubezni željne.

"Januarja začnemo tudi z dogodki za samske, na katerih bomo skupaj kuhali, in upam, da zanetili marsikatero iskrico. Termine tečajev pridno objavljava na spletni strani www.tejani.si in pa na FB-strani, tako da se najdejo tako klasika - 'En, dva, tri pašta', 'Diši po morju', 'Spimpana Slovenija', 'Piece of Cake', 'Sladko, slajše, najslajše' - kot tudi eksotika - 'Suši', 'China vs. Mexico', 'Diši po Mehiki' - in še marsikaj drugega. Januarja odhajava ponovno v tujino, Janija čaka knjiga z recepti, ki jo mora končati, mene pa operacija oči, tako da nama nikakor ni dolgčas," pravi Teja.

Na tečaje sta povabila tudi tekmovalko Ireno iz šova Gostilna 2, o kateri sta povedala, da se je izkazala za super punco, ki bi se rada še veliko naučila in nadgrajevala kuharsko znanje.

Tejani

"Pri nama je Irena vedno dobrodošla, saj rada pomagava, če le lahko. Posebnost najinih tečajev je namreč v tem, da pri nas resnično vsi kuhamo skupaj in sodelujemo pri procesu kuhanja. Predvsem gre za zabavno druženje in na koncu vsakega tečaja se skupina res poveže. Že, ko smo z mizarjem načrtovali kuhinjo, sva želela, da je ta čim bolj domača in prijetna ter ima neko toplino. In mizarju Henriku je to prav gotovo uspelo.

Na najinih tečajih ni pomembno znanje, prav vsi na koncu odidejo kot mojstri, bistvo pa je, da jih naučiva take priprave hrane, da vajo ponovijo doma in je uspeh zagotovljen. Uporabljamo tudi vrhunsko opremo, kot so noži Oster rob, nad katerimi je bil še vsak navdušen. Pripravila sva res že veliko tečajev, naj­bolj uspešen pa je prav gotovo Suši, po katerem je največ povpraševanja. Zelo zanimivi so tudi tečaji, na katerih združujeva različne kuhinje sveta, pri tematikah pa se nikakor ne omejujeva," nam je še zadovoljno povedala Teja.

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

StorySTORY 52/2013

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story Story 52/2013

Story Story 52/2013, od 18. 12. 2013