Teja, Jani In Sia: Obiskali smo jih!

V tem stanovanju si 
predstavljata tudi svoje 
nadaljnje življenje, saj so 
blizu vrtec, šola, otroška 
igrišča, poleg tega pa še 
Rožnik, Koseški bajer in tudi 
center Ljubljane. (foto: Goran Antley) Goran Antley
Vir: Nova
12. 10. 2015

Pred slabim mesecem dni sta kuharska mojstra Teja Perjet in Jani Jugovic, tudi nekdanja tekmovalca šova Gostilna išče šefa, postala starša, saj je na svet prijokala njuna deklica Sia. Še pred Sijinim rojstvom pa se je parček temeljito lotil prenove novega doma, kamor smo pokukali tokrat.

Dnevi spoznavanja z deklico Sio so že za njimi, zdaj se le še prilagajajo drug drugemu – Teji se zdi, da skorajda ne zatisne očesa, Jani pa ji pomaga po svojih močeh. Kot očka se je zelo izkazal, saj ga Teja ne more prehvaliti. Že med njeno nosečnostjo sta se namreč lotila temeljite prenove stanovanja v ljubljanski Šiški. Mlada mamica pripoveduje: "Kriva sem bila jaz. Najprej sem začela malo lupiti dol tapete, nakar se je izkazalo, da bi bilo najbolje vse odluščiti in renovirati. Potem je prišel še Janijev oče in predlagal, da bi zamenjali razpadajoč parket, potem je prišla ideja, zakaj pa ne bi kar vsega po vrsti renovirali – tudi kuhinjo, stranišče, kopalnico, spalnico in sobico Janijevega sina Taja."

Stanovanje so skozi mesece prenovili, ostala sta jim le še kopalnica in stranišče, ki sta potrebna še popolne obnove. Kljub temu pa je že dosedanja prenova 75 kvadratnih metrov velikega doma terjala zajeten finančni kupček, saj sta se ga lotila popolnoma brez posojil. Teja pravi: "Najmanj na svetu si želim biti nekomu dolžna. Že če ostanem dolžna, na primer staršem nekaj evrov, jim hočem čim prej vrniti. Tudi položnice želim vedno plačati do rokov, kaj šele, da bi najela posojilo. Lahko povem, da smo imeli v Tejaniju dobro leto, da sva res veliko delala in da nama je uspelo stanovanje prenoviti, ne da bi se kaj zadolžila. Skoraj vse pa smo naredili sami, oziroma Jani in najina očeta. Janijev oče je mojster za vse, Jani se veliko nauči od njega, moj oče pa je električar." Stanovanje v 5. nadstropju jima je pisano na kožo: "Oba sva Ljubljančana in si ne predstavljava življenja kje drugje. Sama sem že živela v Kranju in ni bilo v redu. Živela sva tudi na Vrhniki in hitro ugotovila, da nama ne prija. Bomo kar ostali v Ljubljani!"

ŽIVLJENJE S SIO

Seveda pa se jima je življenje s prihodom dojenčka zelo spremenilo. Trenutno je ves Tejin čas posvečen njej in ne predstavlja si, da bo kmalu kaj drugače: "Sia se zbuja na vsaki dve uri in pol. Skorajda nič ne spim, vsak tresljaj me zbudi. Naporno je. Sem tudi zelo zaščitniška in čustvena. Trenutno jo še dojim, ničesar ji ne dodajam. Ne predstavljam si, da bi zraven delala karkoli drugega. Rada bi izkoristila porodniški dopust, za zdaj bo delal le Jani, čeprav ga potem vedno še sprašujejo 'A Teja tudi pride?' Za zdaj ne."

■ Nina Keder

Priporočamo