Teja Jugovic (Coolmamcitaa) tega ne skriva in o tem odkrito govori

8. 8. 2022
Deli
Teja Jugovic (Coolmamcitaa) tega ne skriva in o tem odkrito govori (foto: Ana Gregorič / POP TV)
Ana Gregorič / POP TV

Teja Jugovic (Coolmamacitaa) je danes ponosna mamica dveh sončkov, hčerke in sina, a pot do zanositve ni bila lahka, a naša vplivnica o tem odkrito govori, saj si želi, da bi s tem še komu pomagala in s tem še koga opogumila na tej težki poti.

"O svoji zgodbi sem že spregovorila in nikoli nisem skrivala umetnih oploditev. Nikdar ne bom pozabila, kaj vse sem občutila v tistem življenjskem obdobju, in če lahko kateri ženski oziroma paru s podobno izkušnjo pomagam tako, da o tem govorim, je to najmanj, kar lahko naredim. Spomnim se denimo, ko sem prvič stopila v »svet neplodnosti«. Torej v ordinacijo. Ura je bila šest zjutraj in tam je bila že silna čakalna vrsta. V trenutku sem se zavedela, da nisem sama in da je parov s podobnimi težavami ogromno.

Izkusila sem res vse faze. Pričakovanje na začetku in upanje. Nato streznitev, da mogoče nikoli ne bom mama, ogromno je razočaranja. Porazov. Dvomiš o sebi, počutiš se nesposobno, da partnerju ne moreš nuditi nekaj osnovnega, če se lahko tako izrazim. Potem sem se začela prepričevati, da mi nič ne manjka, češ, ustvarila bom posel in ne bom preveč prikrajšana, če ne bom mama. Nato sem se sprijaznila. Vmes so bili tudi jok, žalost, smeh, upanje ... Vse."

Vir: Onaplus.si

Novo na Metroplay: O igralstvu in sebi onkraj njega | Tjaša Železnik