Teja Jugovic povedala grenko resnico o težavah z zanositvijo in kaj vse je doživljala

11. 8. 2020
Deli
Teja Jugovic povedala grenko resnico o težavah z zanositvijo in kaj vse je doživljala (foto: Ana Gregorič / POP TV)
Ana Gregorič / POP TV

V intervjuju za Onaplus je vplivnica Teja Jugovic, ki je danes ponosna mamica dveh sončkov, povedala, kakšni občutki so jo prevevali, ko je prvič stopila v svet neplodnosti.

Po strokovnih ocenah se z neplodnostjo srečuje vsak šesti par, a tega, da imajo težave po naravni poti spočeti otroka, ne naznanjajo na vse grlo. Vi ste se, bržkone v premislek vsem v stiski, odločili izpovedati, kaj ste prestali in kaj vse poskusili, da bi bil test nosečnosti pozitiven.

O svoji zgodbi sem že spregovorila in nikoli nisem skrivala umetnih oploditev. Nikdar ne bom pozabila, kaj vse sem občutila v tistem življenjskem obdobju, in če lahko kateri ženski oziroma paru s podobno izkušnjo pomagam tako, da o tem govorim, je to najmanj, kar lahko naredim. Spomnim se denimo, ko sem prvič stopila v »svet neplodnosti«. Torej v ordinacijo. Ura je bila šest zjutraj in tam je bila že silna čakalna vrsta. V trenutku sem se zavedela, da nisem sama in da je parov s podobnimi težavami ogromno.

Kaj ste kot ženska dognali med zdravljenjem neplodnosti?

Uf. (Premolkne.) Izkusila sem res vse faze. Pričakovanje na začetku in upanje. Nato streznitev, da mogoče nikoli ne bom mama, ogromno je razočaranja. Porazov. Dvomiš o sebi, počutiš se nesposobno, da partnerju ne moreš nuditi nekaj osnovnega, če se lahko tako izrazim. Potem sem se začela prepričevati, da mi nič ne manjka, češ, ustvarila bom posel in ne bom preveč prikrajšana, če ne bom mama. Nato sem se sprijaznila. Vmes so bili tudi jok, žalost, smeh, upanje ... Vse.

Vir: Onaplus

Novo na Metroplay: O igralstvu in sebi onkraj njega | Tjaša Železnik